Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Planning examenklassen dreigt in de war te geraken

Planning examenklassen dreigt in de war te geraken

01/06/2020 21:59 - Naomi Hoever

Planning examenklassen dreigt in de war te geraken

 

PARAMARIBO - Alle vos-scholen hadden een apart inhaalprogramma voor de eindexamenklassen die op 1 juni weer zouden beginnen. Maar de voorzitter van het VOS-directeurenberaad, Luciën Rotsburg, zegt dat het schema weer gewijzigd moet worden, omdat de examens met een week zijn verschoven.

Het klassikaal onderwijs ligt vanaf midden maart stil in verband met de coronacrisis en zou maandag langzaamaan weer worden opgestart, te beginnen met zij die eindexamen moeten doen. Echter, vorige week maakte het Covid-19-managementteam bekend dat de herstart met een week is verschoven vanwege een nieuw geval van besmetting met het coronavirus.

Ook het inhaalprogramma voor de examenklassen van de mulo-scholen is af zegt Marissa Meye, voorzitter van het Mulo-directeurenberaad. Zij kan nog niet zeggen of de verschuiving invloed zal hebben op de afronding van het schooljaar. "Wat mij betreft is een week verschuiving nog werkbaar." Volgens Meye zijn er voor de organisatie en de logistiek binnen de scholen afspraken gemaakt met schoolleiders. De grootte van de school speelt daarbij een rol.

Covid-19 heeft ervoor gezorgd dat over de gehele linie het onderwijs stilligt. De universiteit en hbo-instellingen volgen online lessen en de tentamens worden ook op afstand afgenomen. Particuliere scholen geven lespakketten mee en zijn in goed contact met de ouders.

Op de reguliere scholen heeft het ministerie getracht met school-tv te komen en lessen via de app door te sturen. Deze methode bereikt niet elk kind, omdat niet elke ouder over een smartphone beschikt. Voorts is de aanpak van de leerkrachten niet eenduidig. Het ministerie had voor de lagere klassen het besluit genomen de leerlingen te laten doorstromen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen