Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Lockdown vanaf 2 juni van 6 tot 6

Lockdown vanaf 2 juni van 6 tot 6

01/06/2020 18:00 - Ivan Cairo

Lockdown vanaf 2 juni van 6 tot 6

 

PARAMARIBO - De partiële lockdown zal vanaf dinsdag, 2 juni, in heel Suriname gelden vanaf zes uur ’s avonds tot zes uur in de ochtend. Samenscholingen worden teruggebracht naar maximaal vijf personen en per heden is de brug bij Stolkertsijver voor beweging van personen in beide richtingen afgesloten, met uitzondering van noodzakelijke diensten, de veiligheids- en gezondheidsautoriteiten. Dat stelde president Desi Bouterse maandagavond tijdens een toespraak voor radio en tv.

Vanwege de extra zorg in bepaalde gebieden in het binnenland wordt het vliegverkeer voor passagiers van en naar de dorpen Stoelmanseiland, Drietabbetje, Godoholo, Cottica, Lawa Tabiki, Antino, Anapaike, Oelemarie, Gaakaba en Albina per direct gestopt. Het vervoer van goederen blijft vooralsnog toegestaan. Als vijfde maatregel blijven de grenzen via land, water en lucht gesloten voor personen.

Voorts wordt de aangekondigde versoepeling per heden teruggedraaid. "Dat wil zeggen dat scholen gesloten blijven; crèches per morgen weer gesloten zijn; heropende markten weer gesloten zullen worden; en alle bedrijven terug moeten naar de hoogste voorzorgsmaatregelen. Casino's en horeca zullen wederom gesloten zijn voor bezoekers", aldus de president.

"Ondanks dat de grenzen gesloten waren hebben individuen ons doelbewust, tegen alle regels in, in groot gevaar gebracht. Waarbij wij nu - van de dorpen in het oosten tot in de stad en het verre binnenland - te maken hebben met de gevolgen van deze grove onverantwoordelijkheid. De gezondheidsteams zijn direct aangevangen met het nagaan van contacten van besmette personen. Het voorlopig veldonderzoek wijst uit dat de nieuwe gevallen voornamelijk te herleiden zijn tot het oostelijk deel van ons land", aldus het staatshoofd.

De onduidelijkheid over de bron van de lokale verspreiding zorgt voor hoge alertheid. Het nationaal COVID-19-managementteam heeft daarom aangegeven dat Suriname zich in code rood bevindt, wat betekent dat een nieuwe fase wordt ingegaan. "Een fase waarbij wij wederom een beroep op u doen. In deze fase stellen wij de gezondheid, als ook de uitvoering van de volkswil, als absolute prioriteit. Neemt u de komende twee weken uw eigen verantwoordelijkheid om uzelf en anderen te beschermen", hield het staatshoofd de samenleving voor. Het streven is om ervoor te zorgen dat het gezondheidszorgsysteem niet overbelast raakt.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina