Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Commandant Landmacht onder vijf nieuwe coronagevallen

Commandant Landmacht onder vijf nieuwe coronagevallen

01/06/2020 15:09 - Ivan Cairo

Commandant Landmacht onder vijf nieuwe coronagevallen

 

PARAMARIBO - Sinds zondagavond zijn er vijf bevestigde gevallen van COVID-19, het nieuwe coronavirus, bijgekomen. Het aantal actieve gevallen is daardoor geklommen naar achttien. In totaal zijn nu 28 gevallen van COVID-19 geregistreerd, van wie een patiënt is overleden. De website heeft de informatie intussen bijgewerkt.

Onder de geïnfecteerden is ook luitenant-kolonel Tony Haps, commandant van de Landmacht van het Nationaal Leger. Vernomen wordt dat al zijn naaste medewerkers in het leger en collega's in de legerleiding met wie hij de afgelopen dagen in nauw contact is geweest in quarantaine zijn geplaatst. Intussen is van meerdere personen een test afgenomen en worden de resultaten afgewacht.

Naar verluidt zijn ook voor het eerst in Suriname kinderen besmet geraakt. Met de golf van recente besmettingen waarbij de bron onbekend is, is er nu sprake van lokale verspreiding. Directeur Volksgezondheid, Cleopatra Jessurun, heeft zondagavond tijdens een persconferentie burgers geadviseerd zoveel mogelijk mond- en neusbedekking te dragen.

Verder is geadviseerd dat wie niks op straat of buitenshuis te zoeken heeft gewoon thuis moet blijven. Iedereen is nu een potentiële COVID-19-drager, werd gewaarschuwd. Grotere alertheid is geboden, aldus Jessurun, en het is nu meer dan noodzakelijk om de social distancing toe te passen en de persoonlijke hygiënische maatregelen zoals handen wassen of reinigen met handsanitizer toe te passen.

President Desi Bouterse houdt later maandag een toepraak waarbij hij aangepaste maatregelen zal afkondigen. Intussen heeft de traditionele leiding van Klaaskreek in Brokopondo het dorp sinds zondagavond afgegrendeld. Ook heeft het Burger Informatiecentrum Brokopondo bekendgemaakt dat nu een totale lockdown voor het gehele district Brokopondo geldt. Er zou aan een plan worden gewerkt om de verspreiding van de ziekte in het district te voorkomen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina