Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bushouders stellen protest uit

Bushouders stellen protest uit

01/06/2020 10:01 - Arjen Stikvoort

Bushouders stellen protest uit

Bushouders hebben zo een twee weken terug het verkeer bij de rotonde ontregeld. Die actie werd de trailer genoemd, maar de 'echte' film blijft uit vanwege de vlucht van besmette Covid-19-personen. Foto: Jason Pinas  

PARAMARIBO - Na overleg tussen de bushouders en het bestuur van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) is zondag in het Lalla Rookhgebouw bepaald af te zien van de acties die voor deze week waren gepland. Dat besluit is genomen door de verontrustende wending die de coronacrisis in het land heeft genomen.

De bushouders blijven volgens woordvoerder Faizel Bholai wel hopen dat de regering deze week de lockdowncompensatie zal betalen. Ze eisen SRD 350 per persoon per dag dat niet gereden is en ze dus geen inkomsten hebben. Hiervan gaat SRD 250 naar de bushouder en SRD 100 naar de chauffeur. "We hebben over de achterstallige brandstofcompensatie van januari tot en met maart van dit jaar en de gevraagde tariefverhoging op alle lijnen nog niets van de regering vernomen", aldus Bholai. "We wachten deze week nog af of het geld gestort wordt. Bovendien is het nu geen geschikt moment om met protestacties te komen, omdat er in de laatste paar dagen Covid-19-gevallen zijn bijgekomen. We moeten ieders gezondheid respecteren en heel voorzichtig zijn en ook de bushouders niet in gevaar brengen."

Bholai dringt er bij het PLO-bestuur op aan om met de deskundigen en de regering snel tot een akkoord te komen. Een werkgroep van de regering, waarin ook de PLO is vertegenwoordigd, bespreekt de eisen van de bushouders om er vervolgens over te adviseren. Bushouder Rawien Bajnath heeft nog niets gezien van een noodfonds en gelooft niet dat het probleem van hem en zijn collega's nog door de zittende regering wordt opgelost. Zelf heeft hij geld moeten lenen om rond te komen. "Deze regering schuift alles op de lange baan, anders had ze het probleem al lang kunnen oplossen. De bussen rijden al bijna drie maanden niet en we hebben geen inkomen." Hij heeft begrip voor het uitstellen van de actie door de nieuwe covidontwikkelingen.

PLO-voorzitter John Mahadewsingh zegt druk in onderhandeling te zijn met deskundigen over een oplossing voor de achterstallige brandstofcompensatie en de nieuwe bustarieven. "Echter is het de regering die het verbod van uitrijden heeft ingesteld. Er is toegezegd dat deze week de lockdownvergoeding zal worden uitbetaald. Dat heb ik de leden medegedeeld." Volgens de PLO-voorzitter maakt een nieuwe of oude regering niet uit. "We doen ons werk. We gaan niet wachten op een nieuwe regering, maar deze zaak nu snel afhandelen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina