Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'We hopen dat er niet meer besmettingen plaatsvinden'

'We hopen dat er niet meer besmettingen plaatsvinden'

31/05/2020 15:53 - Tascha Aveloo

Saoena Markt was zoals gewoonlijk druk, ondanks de code rood vanwege meer Covid-19-besmettingen.

Saoena Markt was zoals gewoonlijk druk, ondanks de code rood vanwege meer Covid-19-besmettingen. Foto: Tascha Aveloo  

PARAMARIBO - Code rood vanwege Covid-19 heeft mensen zondag niet ervan weerhouden hun inkopen te gaan doen. Bij Saoena Markt heerste een 'gezellige drukte'. Ook bij de Soeng Ngie Oriental Markt was het druk. Haast al de verkopers daar droegen medische maskers en handschoenen.

Bij al de ingangen van Saoena Markt worden handen van bezoekers gedesinfecteerd. "We doen dat sedert de corona is uitgebroken", vertelt Sherwin, die bij de poort staat. Eenmaal op het terrein lijkt niemand zich te storen aan de sociale afstand. Bij enkele populaire stands staat men in elkaars buik om berkat of saté te kopen.

"Ik heb het vanmorgen gelezen op de app, maar ik zie het zo: het is daar op Stolkertsijver. Dus niet hier in de stad. We hopen het beste dat niemand meer besmet is en er geen algehele lockdown komt", stelt Irene Mingoen. Zij is met haar zoon groente komen kopen en wat lekkers.

Marcel Dihar loopt met zijn hond Dale die veel bekijks heeft. "Hij is liever dan zijn grote kop laat blijken hoor." Op de vraag of hij niet nerveus wordt door corona. "Vrouw, ik ben met pensioen, dus thuis zitten is voor mij geen probleem. Maar toch voel ik het, want dan is iedereen meer in huis. Dit is mijn enige uitje. Ik probeer afstand te houden. En met deze lobbes zijn serieuze kop...lukt het aardig", wijzend naar zijn hond.

Op het terrein zijn slechts enkele mensen waargenomen die voornamelijk zelfgemaakte mondkapjes droegen. Veel standhouders dragen nu ook handschoenen. Ook de zondagse markt aan de Tourtonnelaan was druk bezocht.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina