Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Vijftiende coronageval blijkt misselijke grap

Vijftiende coronageval blijkt misselijke grap

31/05/2020 14:29 - Ivan Cairo

Vijftiende coronageval blijkt misselijke grap

 

PARAMARIBO - In tegenstelling tot een eerdere publicatie blijkt het vijftiende geval van COVID-19 dat gemeld werd niet te zijn bevestigd. "Het gaat om een misplaatste grap", zegt Daniëlle Veira van het COVID-19-managementteam tegen de Ware Tijd. Het betreft een man die drie dagen geleden uit Albina in Paramaribo arriveerde en gezondheidsklachten had die duiden op een mogelijke coronabesmetting.

Nadat de familie de autoriteiten via het alarmnummer 178 informeerden rukte het medisch team uit en werd een swab van de man afgenomen. Hij werd afgezonderd in afwachting van het testresultaat. Uren later werd de familie gebeld dat de test positief bleek te zijn en dat de patiënt vóór één uur 's middags zou worden opgehaald voor opname in het ziekenhuis.

Na onderzoek blijkt dat niet de gezondheidszorgsinstanties gebeld hebben, maar onbekende personen. "Het is heel erg dat men die arme mensen voor de gek heeft gehouden. Inderdaad is die man geswabt en hij moet gewoon wachten op het resultaat. Dat telefoontje komt zeker van iemand die een prank op hem wil uithalen. Jammer, maar het komt niet van de autoriteiten. Heel triest", zegt Veira. Zaterdag werden de dertiende en veertiende besmetting gemeld en aangepaste beschermende maatregelen door de autoriteiten afgekondigd.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina