Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Gedupeerde boothouders wachten af

Gedupeerde boothouders wachten af

31/05/2020 06:01 - Merredith Bruce

Martin Atencio, woordvoerder van de boothouders die de vaarroute Paramaribo-Meerzorg onderhouden, vindt dat er politiek wordt gespeeld met het belang van de boothouders.

Martin Atencio, woordvoerder van de boothouders die de vaarroute Paramaribo-Meerzorg onderhouden, vindt dat er politiek wordt gespeeld met het belang van de boothouders. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Boothouders die de routes van en naar Commewijne onderhouden, hebben een afwachtende houding aangenomen. Volgens Martin Atencio die door hen was benaderd voor ondersteuning in het afdwingen van de achterstallige brandstofcompensatie, had de voorzitter van de Belangenorganisatie Veerboten Commewijne, Ann Sadi toegezegd dat na 25 mei zaken zouden worden aangepakt. “Het is nu dus verstandig om te wachten en te zien of ze haar toezegging zal waarmaken.”

Atencio had op 12 mei samen met enkele bootslieden bij de Platte Brug een ontmoeting met de media. Toen was besloten de regering tot 15 mei de tijd te geven om de resterende brandstofcompensatie te storten. Als dat niet gebeurde zouden zij actie voeren. Atencio vertelt dat het niet zover is gekomen, omdat er "maar" drie tot vier boothouders van Margaretha aanwezig zouden kunnen zijn. De bedoeling was dat zij op die dag naar het kabinet van de president zouden gaan.

Hij zegt geluiden te hebben opgevangen dat enkele van hen door Sadi waren teruggefloten. Ook zouden anderen gedreigd zijn dat hun vergunning zal worden ingetrokken als ze in actie zouden gaan. Hem bekruipt het gevoel dat Sadi die DNA-kandidaat was voor de NDP in Commewijne waarschijnlijk gedacht had dat de regeringspartij weer aan de macht zou komen en kennelijk daarom de toezegging had gedaan om na 25 mei naar een oplossing te zoeken. "Dus we wachten, maar als er niets gebeurt, dan gaat de show beginnen."

De boothouders hebben nog ongeveer negen maanden aan brandstofcompensatie over 2018 tegoed. Zij hadden gehoopt hun geld nog vóór 25 mei te krijgen, "want alles is onzeker net vóór en na de verkiezingen", zei Atencio bij het persmoment op 12 mei. De 63 vervoerders kregen in maart een deel van de compensatie: SRD 20.000 per persoon en een Covid-19-tegemoetkoming van SRD 5.800. "Maar dat geld is al op, want iedereen heeft schulden en onkosten. We hadden gehoopt om ook de rest te krijgen, want we moeten leven toch", aldus Atencio toen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina