Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Drukte bij Stolkertsijver

Drukte bij Stolkertsijver

31/05/2020 17:41 - Jason Pinas

Tot hier niet verder. Burgers die beweren dat ze niet wisten dat de brug van Stolkertsijver zou worden gesloten, hebben uren doorgebracht ter plekke.

Tot hier niet verder. Burgers die beweren dat ze niet wisten dat de brug van Stolkertsijver zou worden gesloten, hebben uren doorgebracht ter plekke. Foto: Irvin Ngariman  

COMMEWIJNE - Het is een enorme drukte aan beide zijden van de brug bij Stolkertsijver in district Commewijne. Na middernacht besloot de regering die af te sluiten vanwege een toename van Covid-19-gevallen. De Ware Tijd is momenteel op locatie.

Naar schatting zijn er aan beide kanten 135 tot 140 voertuigen die proberen richting Paramaribo of Marowijne te gaan. Districtscommissaris Ajaikoemar Kali, die ook ter plekke is, houdt de Ware Tijd voor dat enkele mensen er al sinds zeven uur 's morgens zijn.

Enkele van de gestrande burgers beweren dat ze niet wisten dat de brug voor verkeer zou worden gesloten. NII stuurde iets na middernacht het bericht dat de orde- en veiligheidsmaatregelen om verspreiding van Covid-19 tegen te gaan worden verscherpt. "Alvast is per heden de brug te Stolkertsijver gesloten voor in- en uitgaand verkeer", werd vermeld. Hoewel de mensen begrip hebben voor de maatregel, hebben ze moeite met de manier waarop er is gecommuniceerd.

Kali heeft zojuist tegen de Ware Tijd gezegd dat mensen vanuit Paramaribo zullen worden doorgelaten richting Marowijne. Ook is er volgens hem een (medisch) team op weg naar Stolkertsijver. Het is namelijk de bedoeling dat mensen die vanuit Marowijne komen, pas na screening zullen worden doorgelaten om hun weg te vervolgen richting Paramaribo. Ook zijn ze verplicht zich te registreren. "Daarna sluiten we de brug echt", aldus Kali. Bij de controlepost zijn er militairen, politieagenten en zoals was aangegeven ook Militaire Politie.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina