Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • NDP'ers voelen zich verraden

NDP'ers voelen zich verraden

30/05/2020 18:04 - Naomi Hoever

De NDP trok daags na de opening van de nieuwe highway massaal naar deze wegverbinding.

De NDP trok daags na de opening van de nieuwe highway massaal naar deze wegverbinding. Foto: NDP  

PARAMARIBO - NDP’ers, vooral in de volksbuurten, die hun partij trouw zijn gebleven en haar hun stem hebben gegeven, voelen zich verbitterd en verraden door het tegenvallende resultaat bij de verkiezingen. Paars is teruggevallen van 26 naar 16 zetels. “Ze hebben gedaan alsof ze achter de partij staan, terwijl ze ‘fake’ zijn. U zult zien wat met deze redi musu zal gebeuren”, zegt een NDP- aanhanger van Ramgoelamweg.

Een partijgenoot uit Latour adviseert de partij te protesteren tegen de uitslag om zodoende nieuwe verkiezingen af te dwingen. De tegenpartij raadpleegde in alles de rechtbank. Laten ze merken dat wij niet dom zijn." Een jongere uit Winti Wai gooit het op het etnische en vindt dat de paarse partij veel meer creolen achter zich heeft en dat een hindoestaan het land niet kan leiden. Gesteld wordt dat op verschillende momenten protesten geuit zijn vanuit de oppositie en buitenparlementaire partijen om zich uit te spreken over vooral prijs- en koersstijgingen, aanname Valutawet en de Voertuigen- belastingwet.

Een NDP-kiezer uit Abra-broki vraagt: "Hoe komt Chan aan zoveel zetels?" en doelend op de NDP-kiezers die op de VHP hebben gestemd zegt hij: "Dat betekent; je bent een verrader." Hij vreest dat de creolen tegen elkaar uitgespeeld zullen worden. Volgens hem zijn zij die tegen de NDP hebben gestemd omgekocht. Een jongere uit Latour zegt dat de overlopers van de VHP die naar de NDP zijn overgestapt, verraad hebben gepleegd. Ze laat zich ondanks de verkiezingsnederlaag niet ontmoedigen en verzekert dat ze het paarse kamp door dik en dun blijft steunen.

De coalitiepartij leek in de ogen van het volk te groeien. Op verschillende momenten liet de NDP haar kracht zien door een grootse manifestatie, bijvoorbeeld vorig jaar op Zanderij toen de president uit China terugkeerde. Maar ook de viering van 40 jaar Revo bracht duizenden op de been. De omgeving van het revoplein was stampvol. De roadshow van de partij in het kader van de verkiezingen mocht er ook zijn. Honderden auto's hebben er aan meegedaan.

Een vrouw op leeftijd zegt dat de partij op geen enkel moment had gedacht dat het met zoveel zetels achteruit zou gaan. De vrouw is vanaf de revo-beweging in de jaren tachtig aanhanger van de partij. De NDP was duidelijk zichtbaar. Paarse vlaggen overheersten het straatbeeld in stad en district en er werd gestrooid met giveaways. Ook op 25 mei was de partij duidelijk aantoonbaar aanwezig in het veld. Toch heeft het volk anders beslist.-.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina