Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Mogelijke coronapatiënt meldt zich bij politie

Man met griepverschijnselen meldt zich bij politie

30/05/2020 05:50 - Jason Pinas

Man met griepverschijnselen meldt zich bij politie

 

WANICA - Een man met griepverschijnselen heeft zich vrijdagmiddag gemeld bij het politiebureau Santodorp. Gespeculeerd wordt dat hij besmet is met het nieuwe coronavirus omdat hij ademhalingsproblemen en pijn op de borst heeft.

Jerry Slijngard, coördinator van het Nationaal Coördinatiecentrum voor Rampenbeheersing (NCCR), bevestigt tegenover de Ware Tijd dat er inderdaad iemand is opgehaald bij het politiebureau van Santodorp. Echter, hij kon niet zeggen of de persoon besmet is of niet. Slijngard: "Ik weet niet of hij ziek is. Alleen een test kan dat uitwijzen."

De Ware Tijd verneemt dat de man uren heeft gewacht op het bureau voordat hij werd opgehaald door een team van het NCCR. "Ze probeerden de hotline (178, ... red.) te bellen maar niemand reageerde", aldus de bron. Daniëlle Veira van het Covid-19-managementteam heeft vrijdag tijdens de reguliere persconferentie een paar keer benadrukt dat de samenleving naar dit nummer kon bellen.

Nadat Suriname lange tijd tien positieve gevallen had, staat de teller nu op twaalf. Op 26 mei werd een Surinaamse man positief getest op Covid-19. Hij was op de dag van de verkiezingen (25 mei) vanuit Frans-Guyana overgestoken. De elfde persoon betreftf een Braziliaan die illegaal in het land is. Van de eerdere tien gevallen in Suriname werden negen personen genezen verklaard en overleed één burger. Er zijn 331 mensen in quarantaine.

Ondanks dat er twee nieuwe positieve gevallen zijn, geldt voor Suriname nog steeds code oranje (sporadische casussen). Wel werd na consultatie met het ministerie van Volksgezondheid vrijdag door het departement van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur bepaald dat de scholen (examenklassen) niet meer op 1 juni de draad oppakken, maar een week later. Ook Sociale Zaken en Volkshuisvesting besloot de voorgenomen heropening van de openbare en particuliere crèches met zeven dagen te verzetten. Door beide ministeries is uit voorzorg een incubatieperiode van twee weken na de verkiezingen van 25 mei in acht genomen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina