Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Journalistenvereniging houdt oog in zeil

Journalistenvereniging permanent in 'NIS'

30/05/2020 15:19 - Van onze redactie

SVJ-leden zullen 1x24 uur in de Anthony Nesty Sporthal zijn tijdens de hertelling.

SVJ-leden zullen 1x24 uur in de Anthony Nesty Sporthal zijn tijdens de hertelling. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Vanwege de "behoorlijke spanningen", "veel wantrouwen" en "ruis" heeftt de Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ) besloten minstens één journalist bij toerbeurt 24 uur in de Anthony Nesty Sporthal te hebben. "De SVJ wil op deze manier ervoor zorgen dat de samenleving op een professionele manier op de hoogte wordt gesteld indien er zich nieuwswaardige feiten voordoen", aldus voorzitter Carla Boëtius in een zaterdag uitgegeven persbericht.

Het hoofdstembureau van Paramaribo is sinds de verkiezingsdavond ondergebracht in de Anthony Nesty Sporthal. De SVJ heeft gemerkt dat er behoorlijke spanningen zijn ontstaan tijdens het bivakkeren op die locatie. "Er schijnt veel wantrouwen en ruis in de samenleving te zijn ontstaan over het natraject van de verkiezingen", aldus de journalistenvereniging. Met haar permanente aanwezigheid gaat ze - wordt aangegeven - ervoor zorgen dat de samenleving wordt voorzien van "feitelijke informatie, waarbij ook wederhoor kan worden gepleegd waar nodig".

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina