Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Men heeft niet gestemd voor iets maar tegen iets'

'Men heeft niet gestemd voor iets maar tegen iets'

29/05/2020 23:01 - Aidy Pinas-Agodeba

Robby Berenstein en SPA bleven opnieuw met lege handen achter.

Robby Berenstein en SPA bleven opnieuw met lege handen achter. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Dat de Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA) tijdens de verkiezingen van maandag niet veel heeft bereikt, komt onder meer door de 'Stem slim'-strategie, vindt partijtopper Robby Berenstein. "Men heeft niet gestemd voor iets, maar tegen iets. In de jaren tachtig heeft men gestemd tegen de militairen en nu heeft men gestemd tegen wanbeleid", verduidelijkt hij.

Het kiezersvolk heeft volgens Berenstein dus de grote partijen de verantwoordelijkheid gegeven om onder meer zaken die mis zijn gegaan te corrigeren. Wat ook van invloed zou kunnen zijn geweest op de prestatie van de politieke organisatie is het gegeven dat personen niet correct zijn omgegaan met het principe van vakbond en politiek. Het is dus een kwestie van het opnieuw winnen van vertrouwen van onder meer de werkende klasse. "Er ligt nog een toekomst voor ons en is er dus ook een kans om zaken aan te pakken. De SPA maakt zich sterk voor de werkende klasse en de partij heeft de moed sowieso niet opgegeven", stelt Berenstein.

Hoewel hij vindt dat de bewustwording nog meer op gang moet komen, onderstreept de politicus/vakbondsman dat men zich ervan bewust is dat werknemers zich ook op politiek vlak moeten bundelen. De partij durft haar hand ook in eigen boezem te steken. Wat volgens Berenstein nu moet gebeuren is het herbevestigen van de ideologie van de SPA. "Ik denk dat we weer zo een fase moeten starten, waarbij we de ideeën en de lijn van de partij, waar de organisatie voor staat, in zuivere zin doorspelen naar de sameleving. We zien dat er zoveel ruis is ontstaaan, doordat er een andere invulling is gegeven hieraan."

Berenstein was in de race voor een plek in De Nationale Assemblee, maar de SPA heeft geen enkele zetel binnen kunnen halen. Hij hoopt dat de winnende partijen - die uiteindelijk de regering zullen vormen - de democratische rechtsstaat zullen herstellen. De vakbeweging heeft volgens hem in de voorbije periode veel aandacht gegeven aan en strijd geleverd voor nationale issues. Verder zal de positie van de vakbeweging, verzwakt door verdeel-en-heerspolitiek, hersteld moeten worden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina