Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ebu Jones: 'Niet benaderd om eventuele zetel af te staan'

Ebu Jones: 'Niet benaderd om eventuele zetel af te staan'

29/05/2020 16:39 - Euritha Tjan A Way

Ebu Jones: 'Niet benaderd om eventuele zetel af te staan'

 

NIEUW-NICKERIE - “Niets is nog officieel, dus ik kan niet afstaan wat ik nog niet heb”, klinkt een nuchtere Ebu Jones tegen de Ware Tijd. De politicus die naar officieuze cijfers laten zien, meer stemmen heeft gehad dan lijsttrekker Hanisha Jairam op de NDP-lijst in Nickerie, zou volgens Rachied Doekhie zijn benaderd om zijn zetel af te geven aan Jairam.

Jones bevestigt noch ontkent dat hij benaderd is door derden om daartoe over te gaan. "De NDP is een georganiseerde partij. Over zulke verregaande beslissingen zouden alleen de voorzitter en ondervoorzitter mij kunnen benaderen en dat is tot nu toe niet gebeurd", reageert Jones. Het kandidaat DNA-lid geeft aan dat de officiële uitslag pas vandaag bekend zal zijn.

Echter, Doekhie geeft aan al langer dan veertig jaar met het bijltje te hakken en te weten wat er speelt in Nickerie. "Er is een politieke 'zwerver', een kapitalist, die overal met geld strooit en hij heeft aangegeven dat als Jairam de zetel niet krijgt, hij geen geld meer gaat geven en mensen zijn gevoelig voor geld." Op de vraag of het hier gaat om Johnny Mahespalsingh die in Nickerie bekend staat als de geldkoning die staat tegenover Doekhie als volkskoning, antwoordt Doekhie bevestigend.

Echter, Jones geeft aan vaker met Mahespaslingh te praten, maar dat die ook niet bevoegd zou zijn hem te vragen om zijn eventuele zetel af te staan. De nummer twee op de lijst in Nickerie bevestigt na enig aandringen wel hier en daar geluiden te horen, maar die zijn voor hem niet relevant. De vraag of hij een eventueel behaalde zetel wel af zou staan als de partijleiding daartoe een beroep op hem zou doen noemt Jones "speculatief". "Vaststaat dat ik geen besluit zal nemen, zonder de mensen die op mij gestemd hebben te consulteren".

Over de kandidatuur van Jairam is Doekhie niet te spreken. Hij zet Jairam neer als controversieel in Nickerie vandaar ook dat hij vindt dat Jones de plek moet krijgen, die hij verdient. "Deze mevrouw wordt van tal van zaken beschuldigd in Nickerie en de mensen weten dat, dus men heeft niet op haar gestemd. Dit terwijl Jones absoluut heel hard heeft gewerkt en de overwinning en de zetel ook echt verdient", vindt Doekhie.

Jairam om een reactie gevraagd, geeft aan dat er niet te praten valt over iets dat nog niet vaststaat. "Er is pas vandaag een openbare zitting en dan pas zal duidelijk worden wie meer stemmen behaald heeft. Ik snap dus niet dat meneer Doekhie zomaar de media opzoekt."

Volgens Jairam moet Doekhie die nu nog DNA-lid is met zijn beschuldigingen naar de pg gaan. "Als hij zoveel weet en zoveel bewijs heeft van dingen die fout zijn gegaan bij Canawaima, dan moet hij de bewijzen bij de pg droppen", zegt Jairam die president-commissaris was bij dat bedrijf. Jairam verwijt Doekhie ervan met vuil te smijten, terwijl hij altijd al op andermans stemmen binnen is gekomen op de lijst van de NDP in Nickerie.

"Maar dat gebeurt er wanneer gestoorde mensen niet meer in de partij zitten en anderen gewoon zwart willen maken", zegt Jairam die de verhalen verder voor rekening van Doekhie laat. De geluiden over een eventuele 'oorlog' in de NDP in het rijstdistrict verwijst Jairam ook naar het rijk der fabelen. Na ettelijke malen geprobeerd te hebben, is het de Ware Tijd niet gelukt om Mahespalsingh te bereiken voor een reactie.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina