Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Deken roept dc's op door te gaan met werk

Deken roept dc's op door te gaan met werk

29/05/2020 20:59 - Aidy Pinas-Agodeba

De districtscommissarissen, uit hoofde van hun functie voorzitters van de hoofdstembureaus van hun standplaats, hebben het niet makkelijk.

De districtscommissarissen, uit hoofde van hun functie voorzitters van de hoofdstembureaus van hun standplaats, hebben het niet makkelijk. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Margaretha Malontie, districtscommissaris van Sipaliwini (ressort Pamaaka) tevens deken van districtscommissarissen, roept haar collega’s op om het werk rondom de verkiezingen voort te zetten. “Op de eerste plaats wil ik mij collega’s poweren. Het is een verantwoordelijkheid die op onze schouders rust. Ook hebben we een eed afgelegd om het werk naar eer en geweten te doen, dus ik geloof in hen”, merkt ze op in gesprek met de Ware Tijd.

Er heerst ontevredenheid over het verloop van de verkiezingen op 25 mei. De winnende partijen zeggen dat er frauduleuze handelingen zijn gepleegd, omdat het er nogal rommelig aan toegaat bij enkele hoofdstembureaus, waaronder Paramaribo. De deken van dc's vindt dat er geen sprake is van fraude, omdat er waarnemers zijn en deze volgen alle stappen die gemaakt worden. "Bij de telling waren niet alleen de leden van het stembureau aanwezig, maar ook de internationale vertegenwoordigers, het OKB, vertegenwoordigers van de politieke partijen en publiek. Het proces is te open om nu te komen met fraude", vindt ze.

Malontie moedigt de andere hoofdstembureauvoorzitters aan om zich niet te laten afleiden. Ze onderstreept dat het in deze gaat om Suriname en ze gelooft dat de dc's hun schouders onder het werk zullen zetten. Als burgermoeder voelt ze ook de druk, ondanks het gebied waar ze verantwoordelijkheid voor draagt niet zoveel stembureaus heeft. Alle negatieve commentaar zorgt volgens haar voor nog meer druk en is het daarom goed als mensen anderen niet zomaar in een kwaad daglicht stellen.

Armand Jurel, districtscommissaris van Para, doet een beroep op zijn collega's om het hoofd koel te houden. Hij raadt ze aan de kracht van de almachtige God aan te roepen, zodat ze de juiste besluiten kunnen nemen. "Laat je niet leiden door derden of emotie. Mensen kunnen je uitlokken en het kan misschien verkeerd aflopen. Ik voel de spanning, ook vanuit de samenleving. Ik vraag daarom ook aan de politieke partijen om hun hoofd koel te houden", geeft hij mee.

Jurel merkt op dat het in deze om een verkiezing gaat en moet men proberen zo correct mogelijk te werk te gaan. Het zal volgens hem niet goed zijn voor het land als dingen verkeerd gaan. Hij gelooft dat het vredig en op de juiste manier kan.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina