Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Hoofdstembureau Paramaribo hervat werkzaamheden

Hoofdstembureau Paramaribo hervat werkzaamheden

28/05/2020 18:56 - Ivan Cairo

Stembureauvoorzitter Mike Nerkust vraagt het publiek de medewerkers de ruimte te geven hun werk te doen.

Stembureauvoorzitter Mike Nerkust vraagt het publiek de medewerkers de ruimte te geven hun werk te doen. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Kort vóór zes uur donderdagavond heeft het hoofdstembureau Paramaribo de verwerking van de processen-verbaal van de verschillende stembureaus hervat. De werkzaamheden waren gestaakt omdat stembureaupersoneel en andere helpers zich geïntimideerd voelden door de constante stroom opmerkingen van het publiek bij elke handeling die ze pleegden.

Stembureauvoorzitter Mike Nerkust deed een beroep op de aanwezigen zich rustig te houden en de medewerkers de ruimte te geven het werk te doen. Hij voerde aan dat hij zo veel als mogelijk transparant te werk wil gaan. De niet aflatende kritiek en verdachtmakingen zorgen voor extra druk en onbehagen. "Ook ik wil zo snel mogelijk de uitslag", zei de voorzitter. De externe krachten die zijn aangetrokken voor verwerking van de gegevens - studenten van de Anton de Kom Universiteit - voelden zich niet op hun gemak door de kritiek.

Eerder op de dag was er ook gedoe omtrent de documentatie van stembureau 128. Hoofdstembureaulid Faried Ilahibaks liet het publiek later zien dat er twee gelijkluidende processen-verbaal van dat stembureau waren ingeleverd wat ongebruikelijk is. Ook dit kan de stembusuitslag beïnvloeden, hield hij de aanwezigen voor. Er zouden nog nadere mededelingen volgen wat met de twee processen-verbaal gedaan zou worden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina