Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Eijk verwijderd als inspecteur bij 'NIS'

Eijk verwijderd als inspecteur bij 'NIS'

28/05/2020 15:56 - Naomi Hoever

Revelino Eijk (m) is ontlast van zijn taken bij het hoofdstembureau Paramaribo.

Revelino Eijk (m) is ontlast van zijn taken bij het hoofdstembureau Paramaribo. Foto: dWT Archief  

PARAMARIBO - Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie heeft per direct politie-inspecteur Revelino Eijk laten verwijderen van de Anthony Nesty Sporthal, waar het hoofdstembureau Paramaribo is gevestigd. Het toezicht houden op de verkiezingsdocumenten lag in zijn handen. Eijk zegt dat zijn naam ten onrechte in diskrediet wordt gebracht met handelingen die zich in 'NIS' hebben voltrokken.

De politie-inspecteur zegt dat hij volgens het Politiehandvest assistentie heeft verleend aan districtcommissaris Mike Nerkust, die de hulpofficier is in het district en wordt gerekend tot het bevoegd gezag. "Ik was de ordehandhaver van dat moment. Ik had geen bemoeienis met het inhoudelijke van de zaak", verduidelijkt Eijk.

Hij zegt dat Nerkust hem om assitentie had gevraagd om originele processen-verbaal te verplaatsen naar een kantoor binnen de sporthal. De kopieën zouden dan in de zaal blijven. Vanuit de zaal kwam er tamtam toen zij deze handelingen hadden waargenomen. De aanwezigen in 'NIS' maakten contact met Ronnie Brunswijk, die ter plekke kwam en om inzage vroeg.

Eijk was bij de controle op de documenten samen met twee politieagenten, de dc, Brunswijk en de secretaris van het stembureau. "Ik heb me ingezet en kapot gewerkt. Mijn naam wordt geroepen in iets dat wordt gesuggereerd." De politie-inspecteur legt uit dat er rekruten aan de poorten staan. Na elf uur 's avonds mag er niemand het terrein op. Zij die zich in het gebouw bevinden, mogen niet naar buiten. De inspecteur heeft ook geen rapportage gekregen van de rekruten dat personen het terrein 's avonds zijn opgereden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina