Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Crèches en peuterscholen vanaf 1 juni weer open

Crèches en peuterscholen vanaf 1 juni weer open

28/05/2020 05:58 - Jason Pinas

Pupillen van de Papegaaitjes-peuterschool zingen het volkslied tijdens de vlaggenparade.

Pupillen van de Papegaaitjes-peuterschool zingen het volkslied tijdens de vlaggenparade. Foto: Papegaaitjes Peuterschool  

PARAMARIBO - Particuliere en overheidscrèches en peuterscholen mogen vanaf maandag weer open. Bij tehuizen en opvanginstellingen van seniorenburgers wordt vanaf die dag ook weer bezoek toegelaten voor de bewoners. Dit heeft Angela Salmo, directeur van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, woensdag bekendgemaakt tijdens de reguliere Covid-19-persconferentie.

Ter voorkoming van mogelijke besmetting met het nieuwe coronavirus zullen de instellingen zich aan strakke regels moeten houden. Die zullen worden vastgesteld door een commissie waarin onder anderen medici zitting hebben. Er zal strikt worden toegezien op het naleven van de voorwaarden, met name handen wassen en de social distancing van twee meter. "Vanaf de poort zal men de nodige instructies krijgen hoe een bezoek moet worden afgelegd", legt de directeur uit.

Hoewel volgens de voorlopige onderzoeksresultaten wereldwijd kinderen geen groot besmettingsgevaar vormen, zullen deze regels ook voor crèches en peuterscholen gelden. Salmo onderstreept dat vooral na activiteiten met de kinderen alles moet worden ontsmet. "Eigenlijk moet je het protocol in handen houden en daarna een ronde maken in de crèche. Vanaf het moment dat het kind wordt afgezet totdat het weer word opgehaald."

Met de heropening van de crèches en peuterscholen wordt de maandelijkse tegemoetkoming van SRD 1.500 per persoon niet meer vanzelfsprekend gestort. Op basis van maandelijkse evaluatie zal worden bepaald wie nog in aanmerking komt voor de steun. Het streven is de tegemoetkoming voor mei uiterlijk vrijdag te storten, zowel voor eigenaren als personeelsleden van de crèches en peuterscholen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina