Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Waarnemers langer in Suriname

Waarnemers langer in Suriname

27/05/2020 12:59 - Van onze redactie

Het verblijf van de waarnemers van de OAS en Caricom in Suriname is verlengd.

Het verblijf van de waarnemers van de OAS en Caricom in Suriname is verlengd. Foto: Regillio Derby  

PARAMARIBO - De internationale waarnemersmissies van de Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) en de Caricom in Suriname zijn verlengd. Aanvankelijk zouden de observers van de verkiezingen van 25 mei tot en met woensdag in het land verblijven.

In een persbericht meldt het NII woensdag dat het van belang wordt geacht dat de internationale waarnemers het electoraal proces verder kunnen volgen en op basis van alle waarnemingen een rapport uitbrengen. De regering heeft hen daarom gevraagd om hun verblijf in Suriname te verlengen. Aangegeven wordt dat ook de OAS het verzoek had gedaan langer in het land te vertoeven. Het Onafhankelijk Kiesbureau is intussen in kennis gesteld.

De tien OAS-waarnemers arriveerden op 21 mei in het land. De delegatie wordt geleid door Gonzalo Koncke, de chefstaf van de secretaris-generaal van de OAS en bestaat uit waarnemers uit Uruguay, Mexico, Argentinië, Trinidad en Tobago, Colombia, Verenigde Staten en Antigua en Barbuda. Sinds de verkiezingen van 1987 is de OAS er voor de zevende keer bijgeweest als waarnemer bij de stembusgang in Suriname.

De Caricom-waarnemersmissie, die op 18 mei aankwam, bestond uit vier man. De delegatie wordt geleid door Dora James, Supervisor van de kiescommissie van Saint Vincent en de Grenadines. De andere leden zijn Ian Shelly Hughes van Antigua en Barbuda, David Commisiong van Barbados en Gill Arley uit Grenada. Op 23 mei hield het OKB een infosessie voor beide waarnemersmissies.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina