Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • VHP en NPS willen geen herhaling van 2015

VHP en NPS willen geen herhaling van 2015

27/05/2020 09:57 - Amanda Palis

VHP'er Dew Sharman (m) heeft tegenover de pers zijn bezorgdheid uitgesproken.

VHP'er Dew Sharman (m) heeft tegenover de pers zijn bezorgdheid uitgesproken. Foto: Audry Wajwakana  

PARAMARIBO - NPS-voorzitter Gregory Rusland maakt zich zorgen over de afhandeling van de stembiljetten nadat er op stembureaus was geteld. "De organisatie lijkt nogal amateuristisch", oordeelt hij.

Dinsdag circuleerden er berichten op sociale media over frauderen met stembiljetten in Paramaribo. Rusland spoedde zich naar de Anthony Nesty Sporthal, waar het hoofdstembureau van Paramaribo, is ondergebracht. Hij is niet gerust om de situatie, omdat in zijn opvatting zaken niet volgens het verkiezingsprotocol worden afgehandeld. Rusland stelt dat de stembussen en documenten - met name de stembiljetten en processen-verbaal - in een "gewone auto" zijn vervoerd. "Er kan van alles gebeuren onderweg, dus we maken ons zorgen."

Rusland is vastbesloten ervoor te zorgen dat de fraude die in 2015 is opgemerkt door het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) niet wordt herhaald. "We willen de ruimte niet geven aan mensen om te sjoemelen", zegt hij. VHP'er Dew Sharman is het eens met zijn politieke bondgenoot. Hij betreurt de gang van zaken, ook bij de Anthony Nesty Sporthal. "Het is een verkiezingsproces en je moet richtlijnen vaststellen en afspraken maken, zodat je geen marktachtige situaties krijgt zoals nu het geval is."

Die 'marktachtige ' situatie laat volgens hem ruimte voor onregelmatigheden. "Wij hopen natuurlijk dat niks verkeerd gaat en proberen elke informatie die we vanuit de samenleving krijgen goed te bestuderen voordat we een uitspraak doen." Patricia Etnel (NPS) spreekt van "een zeer zorgelijke situatie". De politica stelt op basis van de nu bekende gegevens dat de NDP verwezen wordt naar de oppositiebanken. "Dat is heel erg belangrijk om te weten en een geruststelling en voldoening dat er een beter Suriname komt."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina