Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Rusland: 'De NDP wordt zwaar afgestraft'

Rusland: 'De NDP wordt zwaar afgestraft'

26/05/2020 04:26 - Merredith Bruce

NPS-voorzitter Gregory Rusland vindt het zaak om zo snel als mogelijk de gelederen te sluiten door de problemen waarmee het land kampt.

NPS-voorzitter Gregory Rusland vindt het zaak om zo snel als mogelijk de gelederen te sluiten door de problemen waarmee het land kampt. Foto: Marinio Balsemhof  

PARAMARIBO - De sfeer bij het partijcentrum van de NPS (Grun Dyari) is allesbehalve levendig. Een handjevol mensen zit gekluisterd aan de televisie middenin de zaal op het terrein. Op basis van voorlopige cijfers, schijnt de partij een lichte sprong te zullen maken.

NPS-voorzitter Gregory Rusland rekent op rond de vier zetels. De partij is van plan om protest aan te tekenen in verband met onregelmatigheden die zich zouden hebben voorgedaan bij de stemming in Coronie. "We hebben rapportages gehad over mensen die zijn gaan stemmen, terwijl ze de omgeving niet eens kennen." Hij stelt dat de regeringspartij er alles aan doet om er beter uit te komen dan het schijnt te zullen worden.

De voorlopige cijfers laten zien dat de VHP landelijk een opmerkelijke voorsprong heeft op de regerende NDP. Voor Rusland betekent dit zoveel als dat het volk door heeft dat het beleid dat nu gevoerd wordt moet stoppen. "De NDP wordt zwaar afgestraft."

Dat de NPS slechts een lichte sprong voorwaarts schijnt te zullen maken, is voor hem nu niet zo een issue. Belangrijk voor Rusland is dat de meerderheid aan de kant van de oppositie zit. "We merken dat de VHP waarschijnlijk veel meer krijgt dan wij hadden gedacht, so be it. Het is de wil van het volk en dat respecteren we."

Volgens de NPS-voorzitter is het zaak om "zo snel als mogelijk" de gelederen te sluiten, gezien de problemen waarmee het land nu kampt. VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi zei eerder op de dag dat hij onder neer de NPS als mogelijke samenwerkingspartner ziet. Rusland laat weten dat er in dit kader al aftastende gesprekken zijn gevoerd. Die zijn nog gaande.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina