Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Parmessar constateert trend in Wanica en Nickerie

Parmessar constateert trend in Wanica en Nickerie

26/05/2020 15:04 - Naomi Hoever

Parmessar constateert trend in Wanica en Nickerie

Een indruk van de situatie dinsdag bij het Hoofdstembureau Paramaribo in NIS. Foto: Audry Waywakana  

PARAMARIBO - "Laten we niet ongeduldig zijn en de definitieve uitslag afwachten", zegt NDP-topper Rabin Parmessar. De Ware Tijd spreekt hem op de tribune in de Anthony Nesty Sporthal, waar de telling van Hoofdstembureau Paramaribo zal worden gehouden. Partijgenoten in tenue gestoken, wachten de uitslag van de telling af. "Voor het eerst in de geschiedenis hebben wij de meest transparante verkiezingen georganiseerd", redeneert een vrij geïrriteerde Parmessar.

Hij heeft zich eraan gestoord dat hij als minister niet door mocht lopen en via de de publieke tribune moest gaan. Zijn wrevel neemt toe als hij ziet dat het team van nationale waarnemers wel dichtbij de bussen mag. Hij zegt dat het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB) en de internationale waarnemers de ruimte hebben gekregen om hun werk te kunnen doen. Hoewel de verkiezinggsuitslag nog niet officieel bekend is gemaakt ziet hij een trend in de districten Nickerie en Wanica. "Ik denk niet dat er daar nog grote verschuivingen kunnen plaatsvinden."

Hij basseert zijn mening op resultaten verkregen uit de media. "De uitslag in deze districten moeten we als goede democraten respecteren. We moeten niet a priori stemming maken. We wachten rustig op de ressorten waar wij denken sterk te zijn", waarschuwt hij. Volgens Parmessar hebben verschillende incidenten zich voorgedaan waarbij partijgenoten zijn geprovoceerd door personen van de tegenpartij die in dronkenschap verkeerden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina