Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Drukte Olifant zwelt aan

Drukte Olifant zwelt aan

26/05/2020 02:07 - Naomi Hoever

Drukte Olifant zwelt aan

Voorzitter Chandrikapersad Santokhi (r) dinsdag in de vroege ochtend in een tête-à-tête met oud-voorzitter Ram Sardjoe. Foto: Gerold Rozenblad  

PARAMARIBO - Terwijl de eerste resultaten van de stembusgang binnendruppelen, zwelt de menigte in partijcentrum De Olifant aan. Volgens de eerste resultaten staat de VHP er goed voor.

De sfeer is totaal anders bij Ocer. Enkele NDP'ers volgen in het partijcentrum aan de Benjaminstraat de voorlopige uitslag van de verkiezingen op groot scherm. Tussen de aanwezigen bevindt zich ondervoorzitter Ramon Abrahams en partijtopper Laurens Ramahi. De stemming is bedrukt. NDP'ers komen en gaan.

Voor nu wil Abrahams niets kwijt tegenover de Ware Tijd; hij wacht liever de definitieve uitslag af. Anouska Gopalrai, kandidaat in Paramaribo, heeft na een poos van stil zitten het centrum verlaten. Andere bewindslieden en partijtoppers zijn niet in de zaal aanwezig. Glenn Dest wordt gevraagd of de president in Ocer is. "Hij was hier. Nu is hij niet in het gebouw."

"We doro! We doro! We doro!" wordt geroepen als de zaal merkt dat de partij een lichte stijging beleeft in Sipaliwini. In Nickerie staat VHP voor met 2.799 stemmen, NDP heeft er 780. Landelijk zit VHP op 9.353 stemmen en de NDP op 4.464. In het district Brokopondo is het gelijkopgaande strijd tussen NDP, Abop en BEP.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina