Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Dc Nerkust: 'No stress mi'

Dc Nerkust: 'No stress mi'

26/05/2020 14:31 - Amanda Palis

Districtscommissaris Mike Nerkust in gesprek met internationale waarnemers van de OAS.

Districtscommissaris Mike Nerkust in gesprek met internationale waarnemers van de OAS.  

PARAMARIBO - Het was een vrij chaotisch situatie dinsdagochtend bij de Anthony Nesty Sporthal - in de volksmond NIS genoemd - waar stembussen en dozen, waarvan sommigen open waren, worden geleverd door stembureaus van Paramaribo. Districtscommissars Mike Nerkust, tevens voorzitter van hoofdstembureau Paramaribo, gaf aan dat de telling nog niet heeft plaatsgevonden.

"Laat me dit alvast uit de wereld helpen, we zijn nog niet begonnen met tellen, want niet alle stembureaus zijn binnen, dus no stress mi", zegt een oververmoeide Nerkust. Drie tot vier stembureaus moeten hun zaken nog inleveren. "Als alles binnen is dan kan men beginnen met controleren van de processen-verbaal", verduidelijkt Nerkust.

Als er wat mocht blijken dan worden de stembureauvoorzitters oproepen. Hij houdt rekening met het feit dat ook de medewerkers van de stembureaus moe zijn en zijn gaan rusten. Nerkust heeft geen moeite met mensen die willen komen waarnemen, maar drukt het publiek en de politieke partijen op het hart om geen herrie te komen schoppen.

"Kom niet met honderden mensen hier en herrie schoppen, want de mensen zijn al moe, gestresst en je kan dus ook werkprocessen verstoren", zegt de dc. Hierbij duidt hij op de mensen die onder meer door de VHP zijn opgeroepen. Na een oproep op social media zijn zowel mensen van de VHP als de NDP getrokken naar NIS.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina