Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Afronding verkiezingsuitslag Paramaribo gebeurt woensdag

Afronding verkiezingsuitslag Paramaribo gebeurt woensdag

26/05/2020 16:07 - Amanda Palis

Vanaf de publieke tribune werden de handelingen van het Hoofdstembureau Paramaribo door vertegenwoordigers van politieke partijen gadegeslagen.

Vanaf de publieke tribune werden de handelingen van het Hoofdstembureau Paramaribo door vertegenwoordigers van politieke partijen gadegeslagen. Foto: Guillamo Orban  

PARAMARIBO - Het ging er nogal chaotisch aan toe dinsdag bij het aanleveren van de stembussen van Paramaribo bij het hoofdstembureau Paramaribo in NIS. Stembureauvoorzitter Mike Nerkust gaf in eerdere berichtgeving aan, dat het stembureaupersoneel uitgeput is en dat de afronding van de telling dinsdag daarom niet doorgaat.

"Als de laatste stembussen die nog binnen moeten komen al binnen zijn, ga ik eerlijk aangegeven dat ik de processen niet ga starten. Mijn mensen zijn vermoeid en ik ben vermoeid", zegt Nerkust. De voorzitter geeft aan dat de processen pas woensdagochtend gestart zullen worden, omdat hij moet gaan rusten.

Het Anti-Fraudeplatform van de oppositiepartijen dat de zaken op de voet volgt, vindt het ongehoord dat de processen worden gestopt. De zorg is vooral dat er volgens het orgaan geen garantie is dat in de tussenliggende periode geen onregelmatigheden zullen plaatsvinden.

"We hebben geen garantie dat zaken niet verkeerd gaan", zegt één van de leden van het platform. NPS-voorzitter Gregory Rusland wil geen ruimte laten om zaken "verkeerd" te laten lopen. "Als we de wacht moeten houden in de avond als partijen, dan maar. Ik wil geen ruimte laten voor gesjoemel", aldus Rusland.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina