Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Wanorde bij stembureau Klaaskreek

Wanorde bij stembureau Klaaskreek

25/05/2020 12:12 - Naomi Hoever

Van social distancing is er totaal geen sprake bij het stemlokaal van Klaaskreek.

Van social distancing is er totaal geen sprake bij het stemlokaal van Klaaskreek.  

KLAASKREEK - Op stembureau 581 in Klaaskreek gaat het behoorlijk wanordelijk aan toe. Lange rijen van kiezers die hun stem willen uitbrengen. Er zijn personen die al minimaal twee uren in de rij staan.

Een man met een lichamelijke beperking zit in een rolstoel. Hij wacht al vier uren om zijn burgerplicht te vervullen. Dit terwijl personen met een beperking en oudjes voorrang zouden hebben als zij op een stembureau aankomen.

De orde wordt op geen enkel manier gehandhaafd. Niet door de politie en ook niet door de ordedienst. Nog minder door de voorzitter van het stembureau.

De ingang van het stemlokaal staat vol met mensen. Aan weerszijden dringen kiezers om te kunnen stemmen. Enkele burgers geven aan dat ze bereid zijn te wachten om hun stem uit te brengen.

"We weten niet wat er aan de hand is en waardoor het komt. Voor het eerst maken we dit zo mee", stelt iemand uit de rij. "Dat ding is niet georganiseerd", roept een andere persoon.

Echter, ze geven wel toe dat ze nog niet aan de voorzitter van het stembureau hebben gevraagd wat de reden van het oponthoud precies is. Eén ding is zeker: totdat ze hun stem hebben uitgebracht blijven ze in de rij staan. "Al zou ik de hele dag moeten staan. Als de benen moe zijn gaan we wel even zitten!" klinkt het vastberaden.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina