Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Tactvol opgetreden in case Abrahams

Tactvol opgetreden in case Abrahams

25/05/2020 21:12 - Euritha Tjan A Way

Tactvol opgetreden in case Abrahams

 

NIEUW-NICKERIE - “U bent het aan het filmen noh? U mag en u kunt het op Facebook zetten, maar jullie gaan hier niet komen doen wat jullie willen!” Aan het woord is een woedende Ramon Abrahams die in de deur van een stembureau in de Corantijnpolder staat en weigert zich te verwijderen. Retitia Forster, regiocommandant van Nickerie, bevestigt dit voorval tegenover de Ware Tijd, doch ontkent dat deze calamiteit tot het stopzetten van het stemmen heeft geleid.

"Het ging erom dat de NDP - net als alle andere partijen - was gesommeerd de tent op het terrein van het stembureau te verwijderen. Dat is volgens de instructies die wij hebben gehad. Politieke partijen mogen hun tenten op de bermen van de openbare weg nerzetten, maar niet op het terrein van de stembureaus", legt Forster uit.

Deze instructie viel niet in goede aarde bij Abrahams, die tekeer ging. "Niet hij alleen en niet alleen op Wageningen heeft dit optreden van de politie voor problemen gezorgd", vertelt Forster. "Het blijkt dat stembureaus zich niet overal hebben gehouden aan de instructies. De mensen vonden het dus niet eerlijk." Met tactvol optreden kon de politie in de Corantijnpolder ter plekke erger voorkomen.

Volgens Forster was Abrahams eerder op de dag in een helikopter geland te Wageningen en hij heeft daarna zijn ronde gedaan in het district. Overigens, de regiocommandant zegt dat de politie het niet eenvoudig heeft gehad in Nickerie. "We moesten optreden tegen burgers die elkaar provoceerden en partijen en personen die met luide muziek in de auto reden en ondanks de verboden toch propaganda maakten in het district." Forster geeft aan dat de politie zoveel mogelijk tactvol heeft opgetreden en vaker een beroep op de mensen heeft gedaan zich rustig te houden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina