Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Stemming verruimd tot negen uur 's avonds

Stemming verruimd tot negen uur 's avonds

25/05/2020 19:30 - Van onze redactie

Stemming verruimd tot negen uur 's avonds

Terwijl de tijd verruimd is, waren de stembureaus 18, 19 en 20 te Geyersvlijt op tijd klaar. Foto: Gerold Rozenblad  

PARAMARIBO - De stembureaus blijven landelijk twee uur langer open. dat heeft het Onafhankelijk Kiesbureau maandagavond bekendgemaakt. De stemming zou volgens de Kiesregeling tot 7.00 uur 's avonds duren. Onder meer vanwege de coronamaatregelen die voor vertraging zorgt bij sommige stembureaus en onregelmatigheden die zich hebben voorgedaan is tot verruiming van de tijd besloten.

Op de stembureau's 18, 19 en 20 te Geyersvlijt was rond 7.00 uur stemming al afgerond, maar ook dat blijven de stemlokalen tot 9.00 uur open. Danielle Veira van het COVID-19 Managementteam zegt desgevraagd dat mensen zich niet volledig hebben gehouden aan de corona-regels. Handhaving was een "grote uitdaging" en in de praktijk werden problemen ondervonden.

Veira zegt dat de tijd mede is verruimd om stembureaus de gelegenheid te geven fouten te corrigeren en de tijd die door de coronamaatregelen verloren is gegaan ten volle te laten uitwerken" om burgers de gelegenheid te geven nog te gaan stemmen. Er zijn op enkele plaatsen schermutselingen voorgedaan, maar door kordaat optreden van de ordedienst en de politie hebben zich geen noemenswaardige geweldsexcessen voorgedaan.

De autoriteiten hebben alles nog onder controle, meent Veira. Op bepaalde plaatsen ging het er heftig aan toe tussen aanhangers van verschillende politieke partijen. Het schietincident op OS Tammenga ligt buiten de politieke sfeer, merkt Veira op. Ze voegde eraan toe dat het managementteam bij een is gekomen en zich heeft gebogen over de kwestie van de talrijke personen die ongecontroleerd de grens zijn overgekomen de afgelopen dagen. Momentel wordt hierover een rapport opgesteld voor de president.

Share on Facebook    

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina