Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Stemming 2020 begonnen

Stemming 2020 begonnen

25/05/2020 08:56 - Ivan Cairo

President Desi Bouterse zet zijn stembiljet in de stembus. Hij grapte dat hij op PRO heeft gestemd.

President Desi Bouterse zet zijn stembiljet in de stembus. Hij grapte dat hij op PRO heeft gestemd. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - Klokslag zeven uur maandagmorgen gingen landelijk meer dan zeshonderd stemlokalen open. De algemene, vrije verkiezingen zijn een feit. Bij stembureau 2 - de Openbare School aan de Pisangredjostraat te Clevia - heerst al een zekere drukte en spanning. Het wachten was op president Desi Bouterse die rond de openingstijd zijn stem zou komen uitbrengen. Het staatshoofd arriveerde kort voor half acht.

Enkele minuten voor Bouterse arriveerde een andere belangrijke functionaris: kantonrechter tevens president van de Krijgsraad, Cynthia Valstein-Montnor. Zij stemde op Stembureau 2. Na de verplichte corona-ontsmetting van de handen deed de magistraat waarvoor ze gekomen was. Binnen een paar minuten was ze klaar in het stemhokje en deponeerde haar stembiljetten in de twee bussen. "Het is me goed bevallen. Ik heb mijn burgerplicht voldaan", zegt de kantonrechter bij het verlaten van het stembureau aan de Ware Tijd.

Terwijl Valstein-Montnor het stembureau verliet maakte president Bouterse aanstalten om op Stembureau 1 zijn stem uit te brengen. Ook hij en wederhelft Ingrid Bouterse-Waldring waren binnen enkele minuten klaar. "Het is normaal, m'n burgerplicht", zei het staatshoofd over het uitbrengen van zijn stem aan journalisten. Op de vraag op wie hij heeft gestemd scherste Bouterse: "Op PRO, want ze zijn me vrienden en ze zijn pro alles". Hij verliet kort daarna met zijn entourage het stembureau.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina