Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Ruim vijftig personen Cabendadorp mogen opnieuw stemmen

Ruim vijftig personen Cabendadorp mogen opnieuw stemmen

25/05/2020 15:03 - Aidy Pinas-Agodeba

Burgervader Armand Jurel van Para.

Burgervader Armand Jurel van Para.  

PARA - Ruim vijftig personen die eerder op de dag op een verkeerde RR-lijst hebben gestemd, worden in de gelegenheid gesteld om opnieuw te stemmen. Armand Jurel, voorzitter van het hoofdstembureau, zegt tegen de Ware Tijd dat dit besluit na overleg met de andere toezichthoudende organen, waaronder het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB), is genomen.

Nadat enkele mensen al hadden gestemd, werd ontdekt dat een aantal stembiljetten die bestemd waren voor het noorden voorkwamen in de kisten van Cabendadorp. Het gaat om stembiljetten op RR-niveau. Voor wat DNA betreft was alles perfect. "Waar de fout is gemaakt laten we even in het midden. We vinden dat dit een redelijk en billijk besluit is. In feite zou je deze mensen hun recht hebben ontnomen als je ze de gelegenheid niet zou geven", merkt Jurel op.

Tot nu toe is dit, voor zo ver hij weet, het enige wat mis is gegaan. Verder verloopt alles vlot. Een gerucht dat de voorzitter van een stembureau is ontslagen ontkracht hij. Jurel voelt zich goed en hoopt op het beste. "Samen met mijn team zijn we de dag begonnen met gebed, waarbij we de Heer hebben gevraagd om kennis, wijsheid en liefde. We hebben dat allemaal nodig", vertelt hij.

 

 

 

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina