Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Krishna Mathoera: 'We kijken echt uit naar een andere tijdperk'

Krishna Mathoera: 'We kijken echt uit naar een andere tijdperk'

25/05/2020 21:34 - Amanda Palis

Krishna Mathoera: 'We kijken echt uit naar een andere tijdperk'

 

PARAMARIBO - Het doet Krishna Mathoera, lijsttrekker van de VHP in Paramaribo, goed om na vijf jaar eindelijk naar de stembus te gaan. “We kijken echt uit naar een ander tijdperk. Ik ben in elk geval heel opgelucht dat we nu kunnen kiezen voor ander bewind.”

Ondanks de vreugde die Mathoera voelt kijkt de VHP-parlementariër toch wel somber naar de manier waarop zaken zijn verlopen tijdens deze verkiezingen. "Het is heel chaotisch en de lange rijen brengen me terug naar 1987 en zelfs 1991, waar mensen uren in de rij stonden om te stemmen. Het gaat allemaal te langzaam en ik heb geen idee waarom het zo lang duurt", zei Mathoera.

Zelf is zij rond half acht 's morgens naar de stembus gegaan en is pas tien uur geholpen. "Ik vrees dat mensen door het lange wachten niet meer hebben willen stemmen, waardoor misschien niet iedereen de ruimte heeft gekregen om hun burgerplicht te doen", vreest Mathoera.

De vertraging zou er volgens haar voor zorgen dat tellingen verlaat zullen plaatsvinden. "En dat is juist het spannende moment waarop de mensen wachten; de resultaten van het stemmen", aldus Mathoera. Het is de VHP-kandidaat ook opgevallen dat er veel steken zijn gevallen wat niet bevorderlijk is het vertrouwen dat de verkiezingen zonder enige fraude zijn verlopen.

"In het ressort Blauwgrond heb ik zelf gezien dat RR-kandidaten van Saramacca voorkomen in plaats van Blauwgrond." Ook bij een stembureau aan de Fred Derbystraat (Rust en Vredekerk) zouden er zaken zijn die niet volgens protocol zijn gegaan. "Dat stembiljetten niet waren voorzien van een paraaf, is één van de vele klachten die ik binnen heb gekregen. Toen ik ben geweest om mij te orienteren was het wel gedaan. Later hoorde ik na mijn vertrek dat er weer niet werd geparafeerd", zegt Mathoera.

Ondanks de onregelmatigheden kijkt de VHP-lijsttrekker uit naar de uitslagen, waarover zij een vrij goed gevoel heeft. De bewustwording van de kiezers zou volgens Mathoera zijn toegenomen. "De mensen wilden heel graag stemmen en dat merkte je ook. Ze gingen echt in de rijen staan. We kijken allemaal uit naar verandering en de Surinaamse kiezer weet dat het moet komen en dat doet goed."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina