Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • De klok tikt af, sympathisanten standvastig

De klok tikt af, sympathisanten standvastig

25/05/2020 19:19 - Merredith Bruce

De klok tikt af, sympathisanten standvastig

 

SARAMACCAPOLDER - Met nog minder dan een uur te gaan naar de officiële sluitingstijd van de stembureau's, zijn aanhangers niet minder optimistisch over kansen voor hun partij. "Wat ik heb gezien hier in Wanica, is dat de strijd gaat tussen de PL en VHP", zegt PL-aanhanger Remy Kartodikromo. Hij verwacht "tenminste" twee zetels voor de partij in Wanica. "Ik ga niet voor je jokken, ze zijn sterk gegroeid. Ik heb het volle vertrouwen in Somohardjo."

HVB-sympathisant Iwan Kartoikromo is even optimistisch als de sympathisant van PL. "Ik verwacht landelijk tien zetels", zegt hij zonder blikken of blozen. De HVB ligt hem na aan het hart, maar er is één ding wat zijn liefde voor de partij kan beïnvloeden: als zij een samenwerking aangaat met de NDP. "Het beleid van de NDP spreekt mij niet aan."

Naresh die zichzelf "een échte NDP-er" noemt, wil daar niets van weten. "Die mensen die klagen dat het niet gaat, ze werken niet. Je moet werken en niet thuis zitten klagen. Dat is dat ding." Hij verwacht minimaal vier zetels voor de partij in Wanica.

Yerry Khoesial (NPS): "Als ik de indrukken meeneem, ziet het er behoorlijk goed uit voor de NPS." Hij wil echter niet te hard van stapel lopen, gezien de onregelmatigdheden op diverse stembureau's zoals verkeerd geleverde stembiljetten. Hij linkt dit aan frauduleuze handelingen, zonder dat dat is bewezen. Khoesial kijkt reikhalzend uit wat het verkiezingsresultaat zal zijn. De redactie sprak de partij-aanhangers bij het stembureau op de Anton Residaschool in Saramaccapolder.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina