Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Akiemboto: 'NDP verzekerd van twee zetels in Brokopondo'

Akiemboto: 'NDP verzekerd van twee zetels in Brokopondo'

25/05/2020 16:33 - Naomi Hoever

Akiemboto: 'NDP verzekerd van twee zetels in Brokopondo'

 

AFOBAKA - "Wij willen alle drie zetels, maar zijn realistisch. De NDP is verzekerd van minimaal twee zetels in dit district", klinkt minister Sergio Akiemboto overtuigend. Hij kijkt positief uit naar de uitslag van stembureau 580.

Naar zijn zeggen heeft de partij  hard gewerkt in het district, vandaar de ondersteuning van de dorpelingen. Hoewel BEP een geduchte tegenstander blijkt te zijn op dit stembureau, zegt Akiemboto dat het allemaal familie betreft. "Dat is het leuke van democratie. Dat wil zeggen wij moeten harder werken."

Er heerst gezelligheid bij stembureau OS Afobaka, de locatie waar Akiemboto, de lijstrekker van de NDP, zijn stem heeft uitgebracht. Hij is vriendelijk welkom geheten door zijn familie uit Marshallkreek. Dit stembureau had in feite op Marshallkreek moeten staan, maar werd verplaatst. NPS heeft ook tent met enkele propogandisten, maar die zitten er helaas verlegen bij.

Ronny Asabina van de BEP brengt ook op dit stembureau zijn stem uit. Hij is de lijstrekker van zijn partij in Brokopondo. Asabina heeft het stembureau omstreeks half twee 's middags aangedaan. Hij zegt dat zijn partij landelijk gaat voor een historische overwinning met minimaal vier zetels.

Dit is de eerste keer dat BEP alleen de verkiezingen ingaat. Dat de partij in 2015 is afgewezen door het electoraat zit hem nog steeds dwars. Maar dat heeft gelegen aan anti-propoganda van de oppenent toen. Deze keer hoopt Asabina de zetel terug te halen. Brokopondo telt drie zetels; twee werden in 2015 gewonnen door de NDP, de andere ging naar de Abop.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina