Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • President: Suriname winnaar bij verkiezingen

President: Suriname winnaar bij verkiezingen

24/05/2020 21:02 - Van onze redactie

President: Suriname winnaar bij verkiezingen

 

PARAMARIBO - Ongeacht wie maandag de verkiezingen wint, zal Suriname gewonnen hebben, zegt president Desi Bouterse zondagavond in zijn laatste officiele toespraak vóór de verkiezingen van maandag 25 mei. De werkelijke macht ligt bij het volk. Stelde hij en riep kiezers op “deze macht morgen te tonen, in wijsheid, in rust, in vrede en met respect voor elkaars gezondheid”.

Bouterse: "Gaat u morgen stemmen". Alle partijen én hun ondersteuners werden opgeroepen om de goede naam die Suriname heeft wat betreft het organiseren van verkiezingen hoog te houden. "Wij mogen onderling van mening verschillen maar wanneer het gaat om de stembusgang, bent U de baas. U bepaalt. Het gaat immers om vrije en geheime verkiezingen", zei de regeringsleider.

De overheid heeft er alles aan gedaan zodat kiesgerechtigden hun stem in vrijheid kunnen uitbrengen. "Niemand kan druk op U uitoefenen. Ook wat betreft COVID-19 zijn de nodige maatregelen getroffen om uw veiligheid te verzekeren", alfus Bouterse. Hij benadrukte dat elkeen samen, met de gekozen regering, de uitdagingen in hetland en in de wereld vastberaden tegemoet moeten treden.

"Dit moeten wij doen vanuit de grootst mogelijke eenheid. Wans' ope tata komopo, wi mus' seti kondre bun". De president complimenteerde de samenleving voor de wijze waarop die samen met de autoriteiten erin geslaagd is om Suriname tot één van de drie landen in de wereld te maken waarin de coronacrisis geen ramp heeft veroorzaakt. De economische klap die dit geeft, vereist samenwerken.

Bouterse: "Bouwend op eigen kracht zullen wij ervoor moeten zorgen dat de rijkdom uit de olievondsten duurzaam wordt ingezet. Het meest duurzame is de Surinaamse mens. Een goed gehuisveste, gezonde en geschoolde Surinamer die zichzelf ontplooit in dienst van zichzelf, zijn gezin en de samenleving. Bouwend op eigen kracht moeten wij relaties ontwikkelen met de wereld die bevorderlijk zijn voor onze duurzame ontwikkeling, nogmaals 'wans ope tata komopo!"

De president condoleerde ook A20 en familieleden met het tragisch overlijden van Ileen Sandaal, die dr-kandidaat was voor de voornoemde partij. Zij kwam zaterdagavond om het leven als gevolg van een aanrijding in het district Para, nabij Cabendadorp. Voorts wenste hij de samenleving, met name belijders van de islam, een gezegende Idul Fitre-viering toe, maandag.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina