Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • NDP ready voor derde regeertermijn

NDP ready voor derde regeertermijn

24/05/2020 19:07 - Wilfred Leeuwin

NDP ready voor derde regeertermijn

Foto: Regillio Derby  

PARAMARIBO - President Desi Bouterse is ervan overtuigd dat de NDP, waar hij voorzitter van is, de verkiezingen van maandag zal winnen. Ondanks de recente peiling van het Idos, zegt Bouterse dat zijn partij zich klaarmaakt voor een derde regeertermijn.

De NDP-voorman heeft zaterdag, de laatste dag waarop campagne mocht worden gevoerd, verschillende buurten in Paramaribo bezocht. Hij werd daarbij vergezeld door alle kandidaten van het kiesdistrict, verschillende toppers, kernen en besturen van de NDP. In elke wijk, waar de NDP-stoet kwam, zwol de drukte aan.

Aangestoken door de menigte, zong Bouterse "wij gaan nog niet naar huis, wij gaan niet, nog lang niet". Bouterse heeft op zijn toer de kiezers voorgehouden dat het werk van de NDP nog lang niet af is en dat het winnen van de verkiezingen cruciaal is. In alle buurten waar Bouterse kwam memoreerde en wees hij op de verdiensten van de NDP.

Het buitenwerking stellen van de 'valutawet', die volgens Bouterse speciaal is gemaakt om de "kleine man, de mensen uit de getto's en de hosselaar het leven gemakkelijker te maken" was één van de belangrijkste kwesties. Bouterse zegt dat hij daarmee de koers voor de US dollar omlaag begon te brengen.

Echter, toen dat gebeurde zijn onder meer de banken in staking gegaan, terwijl zij dat niet hebben gedaan toen de koers wel omhoog schoot. Hij bereidde de menigte er op voor dat wanneer de NDP de verkiezingen heeft gewonnen hetzelfde patroon zal blijken. Ze zullen zeggen dat de NDP heeft gefraudeerd. Volgens hem kan niemand ontkennen dat de partij de grootste is en daardoor de verkiezingen zal winnen en niet door te frauderen.

Waar hij ook kwam, Bouterse vroeg overal aan zijn aanhang om zich op 25 mei kalm en voorbeeldig te gedragen en de tegenpartij geen reden te geven NDP'ers te beschuldigen van wat dan ook. "Wij zijn niet alleen in denken groot, maar ook in de manier waarop wij ons tegenover anderen gedragen. Wij gaan het voorbeeld zijn", aldus de NDP-voorzitter.

Volgens hem moet er ook rekening mee worden gehouden dat naast het betichten van fraude, de oppositie en het buitenland zullen vinden dat zij Bouterse niet erkennen als president. "Wanneer de NDP wint dan moet dat gerespecteerd worden." Hij riep iedereen op, ook de tegenpartijen, om na de verkiezingen samen te komen om het land op te bouwen.

Share on Facebook    Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina