Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Bouva : 'Niet Idos maar God en het volk bepalen wie wint'

Bouva : 'Niet Idos maar God en het volk bepalen wie wint'

24/05/2020 14:33 - Wilfred Leeuwin

Melvin Bouva (r) zaterdag met president Bouterse (m). Volgens de DNA-kandidaat is de populariteit van het staatshoofd onaangetast en is er geen regering mogelijk zonder de NDP.

Melvin Bouva (r) zaterdag met president Bouterse (m). Volgens de DNA-kandidaat is de populariteit van het staatshoofd onaangetast en is er geen regering mogelijk zonder de NDP. Foto: FB Melvin Bouva  

PARAMARIBO - NDP-parlementariër Melvin Bouva heeft geen boodschap aan de opiniepeiling van het Instituut voor Demografisch Onderzoek in Suriname (Idos), die heeft uitgewezen dat de NDP naar de oppositiebanken terugkeert. "Niet Idos, maar God en het volk bepalen wie wint", zei hij zaterdag zelfverzekerd tegen de Ware Tijd.

Bouva: "Dit is niet op basis van een stukje papier en balpen, maar op basis van wat er echt leeft in de samenleving. De echte NDP'er blijft NDP'er, daar rekenen we op. De peiling staat op zich, maar de realiteit is dat de NDP de grootste partij blijft en als winnaar uit de bus komt." Volgens hem is de echte peiling de stembusgang op 25 mei. Hij wijst erop dat de NDP heeft gewerkt voor de samenleving om verder te gaan na de stemming. "De populariteit van president Desi Bouterse is onaangetast ondanks allerlei pogingen. De partij en de structuren hebben hard gewerkt."

Natuurlijk zijn er volgens de politicus wat verbeterpunten. Hij geeft de garantie dat die zullen worden aangepakt. "We zijn constant met onze mensen bezig, het resultaat liegt er niet om." Maar wat de uitslag van de verkiezingen ook zal zijn, volgens Bouva is er geen enkele coalitie mogelijk zonder de NDP. "Wij zijn de enige partij die zodanig is gegroeid en zich in elk district heeft gevestigd en vertegenwoordigd is met zetels. Er moet niet uit het oog worden verloren dat alle partijen nu de verkiezingen moeten ingaan, waardoor er een 'level playing field' is." Volgens hem was het bij de vorige verkiezingen NDP tegen een bundeling van een groep partijen die "uiteen is gespat". "Deze keer is het de NDP tegen de verschillende partijen die denken te kunnen overwinnen."

Op de laatste campagnedag heeft de NDP zaterdag - net als andere partijen - roadshows gehouden, waarbij met voertuigen verschillende wijken zijn bezocht om de stem van het publiek te winnen. Bouterse heeft op Geyervlijt samen met minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken een sportcentrum geopend en is in een optocht naar verschillende wijken van Paramaribo getrokken. Volgens Bouva is bij die bezoeken het tegendeel bewezen van de Idos-peiling. "Maar ook de wetenschap maakt fouten. Wij zullen rustig wachten op het resultaat van de stemming."

Hij vindt dat de sterkte van een partij niet slechts wordt gemeten door het aantal DNA-zetels, maar ook op districts- en ressortraadsniveau. "Je moet van goede huizen komen om de NDP op elk vlak te verslaan. Wat wij tot nu toe hebben gezien is dat de partij nog voldoende ondersteuning geniet en de grootste partij is en blijft. Wij houden rekening met alle mogelijke scenario's, maar welke ook wordt toegepast, de NDP blijft landelijk, op districts- en ressortniveau de grootste partij. De ontwikkeling die we gestart zijn is een proces en dat is goed doorgedrongen tot de echte NDP'er", alddus Bouva.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina