Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • NDP-fractieleider Abdoel: ‘Wij blijven aan de macht!’

NDP-fractieleider Abdoel ziet voortzetten regeermacht

23/05/2020 08:08 - Ivan Cairo

Amzad Abdoel voorspelt minimaal 23 zetels voor de NDP.

Amzad Abdoel voorspelt minimaal 23 zetels voor de NDP. Foto: NDP  

PARAMARIBO - De uitkomst van de Idos-enquête is niet besteed aan Amzad Abdoel, NDP-fractieleider tevens DNA-kandidaat in Wanica. “Net zoals Idos haar peiling heeft gemaakt, hebben wij ook onze eigen peiling gedaan. Wij komen op minimum 23 en maximaal 29 zetels", zegt hij tegen de Ware Tijd.

Abdoel vervolgt: "Ook wij hebben met onze deskundigen onze scenario's uitgewerkt. Wij zijn zeker van onze zaak. De komende regering wordt weer een NDP-regering. Na 25 mei zal blijken wat de waarheid is en achter wie het volk staat." Volgens onderzoeksbureau Idos lijdt de NDP van president Desi Bouterse maandag een gevoelige verkiezingsnederlaag.

De partij verliest de meerderheid in het parlement en de nieuwe DNA-voorzitter komt uit de gelederen van de huidige oppositie. In Paramaribo zal de NDP terugvallen van negen naar vijf DNA-zetels. Landelijk zal deze partij tussen de veertien en zeventien parlementszetels behalen. Dat concludeerde Idos uit een opiniepeiling die deze week is gehouden over de verkiezingen van maandag.

Abdoel laat zich niet uit het veld slaan door de cijfers. "Het volk heeft de realisaties om te wegen en te overwegen en daaruit een goed besluit te nemen. Het volk weet wat er allemaal voor haar is gedaan. Wij laten ons door niets en niemand ontmoedigen. Wij zijn en blijven de grootste politieke partij van dit land. Wij hebben regeermacht en blijven aan de macht. Wij zijn zeker dat het volk achter ons staat", klinkt hij optimistisch.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina