Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Schutter dodelijke schietpartij krijgt gezicht

Schutter dodelijke schietpartij krijgt gezicht

22/05/2020 05:50 - Van onze redactie

Francis Anthony Pool, van wie opsporing is gelast, wordt onder meer verdacht van moord.

Francis Anthony Pool, van wie opsporing is gelast, wordt onder meer verdacht van moord. Foto: KPS  

PARAMARIBO - Francis Anthony de Pool is door het Korps Politie Suriname geïdentificeerd als de man die de 28-jarige Cubaan Leosbel Izquierdo Noriego op 17 mei heeft doodgeschoten te Meerzorg, Commewijne. Intussen heeft de procureur-generaal opsporing gelast van De Pool.

Volgens het opsporingsbericht is de verdachte "alcoholist, harddrugsgebruiker, vlucht- en vuurwapengevaarlijk". De Pool is op 28 oktober 1984 geboren op Curaçao en verbleef in zowel Hotel Ramada als aan de Picassostraat 56. Hij wordt verdacht van moord, doodslag, opzettelijke vrijheidsberoving en overtreding van de  vuurwapenwet. De man is van het gemengde ras (Hindostaan/mix), is slank en heeft sluik haar (kort geknipt).

Op 17 mei zat een groep te borrelen bij een car center te Meerzorg toen Noriego een woordenwisseling kreeg met de 25-jarige Charisma  B. De vrouw haalde haar vriend - De Pool - die de Cubaan op rekenschap vroeg. Het geheel ontaardde zodanig dat De Pool enkele schoten loste. Noriego werd in de borststreek geraakt en overleed ter plekke. De 32-jarige Cubaanse vrouw M.F., die naast het slachtoffer stond, raakte gewond in haar linkerbovenarm.

Na zijn daad kaapte De Pool onder bedreiging van het vuurwapen een voertuig. Hij dwong de bestuurder naar Paramaribo te rijden. Toen de man en Charisma B. door hadden dat de politie hen op het spoor was, stapten zij uit bij een houtzagerij en renden het erf op. Ook de agenten gingen het terrein op en schoten op de eigenaar van de houtzagerij, die werd aangezien als de schutter. De man was gewapend met een gasbuks. Hij raakte gewond in zijn linkeronderbeen.

In de directe omgeving trof de politie een vuistvuurwapen met drie scherpe patronen aan. Het vermoeden bestaat dat dit wapen door De Pool is weggegooid tijdens zijn vlucht. Hij wist te ontkomen, maar Charisma B. werd aangehouden en in verzekering gesteld wegens het overtreden van de wet Verdovende middelen. De vrouw, die Nederlandse is, had twaalf XTC-tabletten op zich. Bij haar aanhouding maakte ze gebruik van haar zwijgrecht.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina