Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Patricia Etnel: 'De echte big up ligt bij de kiezer'

Patricia Etnel: 'De echte big up ligt bij de kiezer'

21/05/2020 17:08 - Merredith Bruce

Patricia Etnel: 'De echte big up ligt bij de kiezer'

Patricia Etnel zweeft niet na haar bejubelde optreden in 'To the Point'. Foto: NPS  

PARAMARIBO - Hoewel NPS-parlementariër Patricia Etnel na haar optreden in het actualiteitenprogramma ‘To the Point’ op Apintie Televisie “veel” positieve reacties heeft gehad, blijft zij nuchter. Op haar officiële Facebookpagina staat dat het aantal ‘likes’ met ruim vijfduizend is toegenomen. “Het doet me natuurlijk goed, maar ik blijf nuchter, omdat de verkiezingsdag beslissend is”, reageert de politica bescheiden tegenover de Ware Tijd.

Etnel zegt ook negatieve reacties te hebben gehad na het programma, maar zegt dat dit erbij hoort. De politica die in Paramaribo als nummer 2 op de kandidatenlijst van de NPS staat, merkt wel dat haar optreden in 'To the Point', gezien de reacties die zij kreeg, voor sommigen een eyeopener is geweest.

Er zijn personen, ook zwevende kiezers, die hebben laten weten dat zij hun stem op haar zullen uitbrengen. Ze zegt ook in 'het veld' positieve reacties te ontvangen, maar blijft realistisch en staart zich niet blind daarop. "Dat doen ze ook bij kandidaten van andere partijen dus het is toch de kiezer om te beslissen of ze je die echte big up geven, wanneer ze in het stemhokje zijn."

Volgens Etnel valt wel op te merken dat de Surinamer verandering wil. Ze hoopt dat de kiezer voor een positieve toekomst kiest. "Met eerlijke leiders moet het beter gaan met Suriname. Ik stel mij dienstbaar op voor land en volk, dus het zal me heel goed doen als men weer voor mij kiest of voor de NPS, maar uiteindelijk bepaalt de kiezer."

Etnel was maandag met SPA-voorzitter Guno Castelen, Henk Ramnandanlal van Palu en NDP-parlementariër Melvin Bouva te gast in het programma. Vooral tussen haar en Bouva, twee politieke tegenstanders, ging het er op sommige momenten 'heftig' aan toe, wanneer de twee elkaar probeerden te overtuigen van hun mening over zaken die de NDP-regering wel of niet goed heeft gedaan.

Etnel zegt dat de wijze waarop ze haar mening gaf, niet betekent dat ze ruzie heeft met haar collega-parlementariër. "Wanneer je aanvoelt dat sommige zaken niet te verdedigen zijn en ze worden toch verdedigd, doet het je wel wat", verklaart zij haar wijze van reageren. Er werd onder meer gesproken over het huisvestings- en grondbeleid.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina