Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nieuw op de lijst: Cheryl Dijksteel

Nieuw op de lijst: Cheryl Dijksteel

21/05/2020 20:30 - Naomi Hoever

Nieuw op de lijst: Cheryl Dijksteel

Foto: Cheryl Dijksteel  

In de rubriek 'Nieuw op de lijst' belicht de Ware Tijd tot aan de verkiezingen van 25 mei zoveel mogelijk nieuwe kandidaten van verschillende politieke partijen. Personen die nooit eerder op de DNA-lijst hebben gestaan, worden in deze rubriek aan de kiezers voorgesteld in een interview. De kandidaat donderdag is Cheryl Dijksteel van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP). Zij is kandidaat nummer 4 op de lijst in Paramaribo.

Wie is Cheryl Dijksteel?

"Ik ben moeder, partner, manager, wetenschapper en nu ook politicus en sta heel dankbaar en tevreden in het leven. Mijn motto is al 44 jaar: als vrouw dienstbaar zijn aan mijn gemeenschap. Daarom werd ik er altijd op aangesproken door mijn vader dat ik extreem onbaatzuchtig ben."

Wat is uw opleidingsniveau?

"Ik bezit een doctoraal in rechten, master Public Health, MS Bio-ethics (Master Onderzoeksethiek, Clarkson University, New York). Daarnaast heb ik verscheidene korte (universitaire) cursus- en diplomaopleidingen gevolgd die te maken hebben met recht, gezondheid en ethiek. Dat gebeurde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, St. George University Grenada en de University of The West-Indies op St. Augustine, Trinidad en Tobago."

Wat is uw achtergrond (werk)?

"In het dagelijkse leven ben ik verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van de Faculteit der Maatschappijwetenschappen van de Anton de Kom Universiteit in Suriname. Daarnaast ben ik parttime docent op hbo-niveau, voorzitter van de examencommissie van een hbo-opleiding en heb ik een adviserende functie in gezondheidszaken ten behoeve van de vaste parlementaire commissie van Volksgezondheid. Ik ben een manager en ondernemer met toegevoegde wetenschappelijke kennis en heb in elke fase van mijn loopbaan mijn inzicht in alles verbreed."

Hoelang bent u al politiek actief?

"Ik heb januari dit jaar besloten in de politiek te gaan."

Waarom heeft u voor VHP gekozen?

"Na de recente vernieuwingen binnen de partij nauwgezet gevolgd te hebben, besloot ik om uiteindelijk niet meer vanuit de kantlijn mijn bijdrage te leveren, maar officieel de stap te maken. Ik heb mijn bijdrage geleverd met het schrijven van een aantal geslaagde projecten voor de Orange Movement. Projecten die tot doel hebben (gehad) het duurzaam economisch weerbaar maken van gemeenschappen in verschillende achtergestelde wijken en het binnenland."

Waarom zou de kiezer op u moeten stemmen?

"Wil je verbetering, dan moet je bereid zijn te veranderen. Ook ik moest mijn zienswijze over 'niets met de politiek te maken willen hebben', veranderen. Ik wil ons Suriname terug, waar een ieder kan doen wat hij moet doen met zijn inkomen, en zich kan ontwikkelen tot kunnen doen wat hij wil doen. Omdat ik dat wil voor Suriname, begin ik bij degene naar wie ik kijk in de spiegel: mezelf. Het volk moet bewust kiezen voor mensen die hebben getoond die transformatie te ondergaan, mensen die een mindshift bij zichzelf teweeg hebben gebracht."

Indien u wordt gekozen waarvoor zal u zich sterk maken?

"Openbaarheid van bestuur en een solide volksgezondheid. Openbaarheid van bestuur is het fundament. Zij kenmerkt zich door sterke instituten die in staat zijn te functioneren. Ik ga voor een degelijke volksgezondheid waar bepalende (sociale) omstandigheden zoals schoon drinkwater, goede sanitaire voorzieningen, goede huisvesting, preventie en gezondheidszorg op elk niveau op orde worden gebracht."

Bent u eens in aanraking gekomen met de politie?

"Het hangt ervan af wat hiermee wordt bedoeld. Ik heb jaren geleden een verkeersboete van SRD 50 moeten betalen, omdat ik 68 km per uur reed aan de Magentakanaalweg."

Hoe kijkt u aan tegen de hedendaagse politiek?

"In mijn beleving moet een politicus per definitie onbaatzuchtig zijn, omdat je er als DNA-lid bent voor het volk. Je bent er om jouw volk te dienen, ervoor te zorgen dat de mensen het beter hebben. Jouw vooruitgang - materieel en immaterieel - komt tot uiting als het volk vooruitkomt. De politieke benadering van nu vind ik hoogst onacceptabel. Een egomentaliteit ten koste van onze bevolking is voor mij uiterst verwerpelijk; het is aan de meest donkere kant van het spectrum van onze fluctuerende politieke historie."

Wat is uw maatschappijvisie?

"Ik ben van mening dat het beter kan. Daarom heb ik mij gevoegd bij de politiek. Ik wil samen met anderen verandering teweegbrengen, om onze kinderen de juiste waarden en normen te leren en om bij te dragen aan de verbetering van de sociaal-maatschappelijke positie van hen die het niet zelf kunnen. Ik wil ook een betere spreiding van de voorspoed van het land ."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina