Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • 'Dit is dictatuur in jassen van democratie'

'Dit is dictatuur in jassen van democratie'

21/05/2020 16:01 - Naomi Hoever

Volgens Prim Koemar Sardjoe die donderdag niet kon worden toegelaten omdat de coalitie geen quorum verleende, toont het gedrag dat het democratische gehalte van de coalitie zero is.

Volgens Prim Koemar Sardjoe die donderdag niet kon worden toegelaten omdat de coalitie geen quorum verleende, toont het gedrag dat het democratische gehalte van de coalitie zero is. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - "Dit geeft de bandeloosheid aan die deze coalitie in haar banieren voert", zegt Asiskumar Gajadien, waarnemend fractieleider van de VHP. Hij is gepikeerd dat de openbare vergadering om Mohammad Mohab-Ali (VHP) en Prim Sardjoe (NPS) tot De Nationale Assemblee toe te laten, donderdag geen geen voortgang heeft gevonden.

Volgens hem worden rechtmatige leden niet ondersteund, maar overlopers wel. "Voorzitter Simons wacht soms uren om vergaderingen door te laten gaan, vermoedelijk wist ze dat haar mensen niet zouden komen opdagen." De vergadering is verdaagd tot nader order.

Zowel Mohab-Ali als Sardjoe had zijn opwachting gemaakt in zwart driedelig pak. Volgens Mohab-Ali heeft hij een officiële uitnodiging ontvangen voor de vergadering waarin hij zou worden toegelaten tot het parlement. "Het is onbehoorlijk. Ik heb al mijn papieren in orde gemaakt om te kunnen bewilligen. Het is vastenmaand en ik heb mijn tijd vrijgemaakt om te komen. Ik vind dit onbehoorlijk. De voorzitter is van dezelfde partij als de coalitie."

Volgens hem wachten hij en Sardjoe al vier jaar om toegelaten te worden. "25 mei zal het volk mij toelaten. Dan wachten wij niet op de NDP om te worden toegelaten. VHP is heel sterk in Wanica en ik heb de volle overtuiging dat ik word gekozen." Gajadien zegt dat Mohab-Ali, die op plek 5 staat in zijn kiesdistrict, op 25 mei zeker wordt gekozen.

Sardjoe: "Het was te verwachten. Wij hadden geluiden gehoord dat er geen quorum zou worden verleend." Volgens hem heeft Chitan een brief naar het parlement gestuurd dat de rechtszaak in bodemprocedure wordt behandeld. De coalitie verschuilt zich achter dit schrijven en beweert dat het toelaten van Sardjoe en Mohab-Ali voor constutionele problemen zou zorgen.

Sardjoe: "Ik ben niet teleurgesteld. Dit geeft aan dat het democratisch gehalte van de coalitie zero is. Met een kleine meerderheid kan je alles uithalen. Zelfs de rechterlijke macht wordt gebagatelliseerd. Het is 'democratuur': dictatuur in jassen van de democratie."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina