Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Chotkan vraagt bushouders meer geduld

Chotkan vraagt bushouders meer geduld

21/05/2020 10:02 - Jason Pinas

Chotkan vraagt bushouders meer geduld

Boze bushouders woensdag op de rotonde van de Lachmonstraat. Foto: Jason Pinas  

PARAMARIBO - Minister Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport en Communicatie heeft na een urenlang gesprek met een delegatie van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) gevraagd om meer geduld. De bushouders moeten volgens de bewindsman "minimaal nog één week wachten" voordat ze hun geld daadwerkelijk in handen kunnen krijgen.

De bushouders waarschuwen dat ze niet aan het lijntje moeten worden gehouden. Woensdag hebben ze uit onvrede over de gang van zaken een barricade opgeworpen op de rotonde aan de Jagernath Lachmonstraat. "We willen geld zien. We willen geen verhalen horen. We zitten al zolang thuis en telkens worden we van het kastje naar de muur gestuurd", klaagt Faizel Bholai, trekker van de groep.

Bushouders plaatsten enkele bussen op de rotonde, waardoor het overige verkeer niet voorbij kon. De situatie was zeer chaotisch. "Wat we woensdag hebben gedaan, is pas het begin. Dit is pas de trailer. Als ze hun belofte niet nakomen gaat de echte film beginnen", aldus Bholai zonder in details te treden.

De belangrijkste reden voor het protest is de tariefaanpassing; voor een stadsrit willen de bushouders minimaal SRD 3,85 in plaats van de SRD 1,85. Vanuit de regering is daar - tot woede van de bushouders - nog steeds geen groen licht gegeven. Chotkan zei eerder dat de regering dit vraagstuk eerst goed moet bestuderen.

De bushouders willen ook de overbruggingstoelage ontvangen die in verband met de coronapandemie was beloofd door president Desi Bouterse. Bholai benadrukt dat de groep het wachten beu is en graag het geld in handen wil. Indien de Covid-19-ondersteuning uiterlijk volgende week donderdag niet is gestort op de rekening van PLO, gaan de bushouders weer harde acties voeren.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina