Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nieuw op de lijst: Rachele Giddings

Nieuw op de lijst: Rachele Giddings

20/05/2020 20:00 - Naomi Hoever

Nieuw op de lijst: Rachele Giddings

Foto: Rachele Giddings  

In de rubriek 'Nieuw op de lijst' belicht de Ware Tijd tot aan de verkiezingen van 25 mei zoveel mogelijk nieuwe kandidaten van verschillende politieke partijen. Personen die nooit eerder op de DNA-lijst hebben gestaan, worden in deze rubriek aan de kiezers voorgesteld in een interview. De kandidaat woensdag is Rachele Giddings van de Nationale Partij Suriname (NPS). Zij is kandidaat nummer 8 op de lijst in Paramaribo.

Wie is Rachele Giddings?

"Ik ben op 1 mei 1982 geboren in Nickerie waar ik mijn kinderjaren en jeugd heb gewoond. Ik ben het enige kind van Margriet Giddings en heb een dochter van achttien en een zoon van negen jaar. Ik ben een sociaal bewogen mens. Voor mij is belangrijk dat ik gedreven en gefocust blijf op de ontwikkeling van mezelf en mijn gezin."

Wat is uw opleidingsniveau?

"Mbo in Administratie, Communicatie, PR en Voorlichting. Ik zit in de afrondende fase van mijn hbo-studie Mode, Creatie en Commercie."

Wat is uw achtergrond?

"Ik heb een communicatieve en technische achtergrond. Mijn taak op de afdeling Voorlichting van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen is onder meer informatie verschaffen aan het personeel en de samenleving. Ook ben ik verantwoordelijk voor het schrijven van teksten en scripts en het begeleiden van studenten."

Hoelang bent u in de politiek actief?

"Vier jaar."

Waarom heeft u voor deze partij gekozen?

"Ik kom uit een NPS-familie, dus heb ik de partij met de paplepel meegekregen. In 2009 werd ik benaderd om mij aan te sluiten bij de NPS. Vol liefde en geduld moedigde Irma Zorg mij aan om lid te worden. Voor mij was de keus snel gemaakt en ik stemde in. Wat mij het meest motiveerde om voor de NPS te kiezen is, omdat deze voorzitter (Gregory Rusland, ... red.) jongeren inspireert om te denken aan hun toekomst."

Waarom zou de kiezer op u moeten stemmen?

"Stemt u op mij, dan stemt u voor een integere, hardwerkende en zelfstandige vrouw die op de hoogte is van de knelpunten van haar doelgroep. Een rechtvaardige strijdlustige vrouw met het hart op de juiste plek, die zich niet uit het veld laat slaan en tot het uiterste gaat om haar doel te bereiken."

Indien u wordt gekozen waarvoor zal u zich sterk maken?

"Onderwijs is het beste wapen tegen armoede. Ik pleit voor de introductie van een jaarlijkse beroependag vanaf het basisonderwijs, zodat leerlingen al op jonge leeftijd geprikkeld worden een beroep te kiezen. Ik wil mij ook sterk maken voor het lager beroepsonderwijs, jong ondernemerschap en talentontwikkeling. Jongeren moeten vroeg bewust gemaakt worden dat ontwikkeling in de ruimste zin des woords, de basis is voor ondernemerschap."

Bent u ooit in aanraking gekomen met de politie?

"Eén keer opgeroepen voor verhoor, maar nooit aangehouden."

Hoe kijkt u aan tegen de hedendaagse politiek?

"Ik ben teleurgesteld. Het is mij de afgelopen tien jaar opgevallen dat jongeren gekozen hebben voor partij- in plaats van 's landsbelang. De generatie die zich nu aandient als nieuwe leiders moet ervoor zorgen dat zij de verandering is. Zij moet zich aan haar beloften houden en ervoor zorgen dat de doelen zoveel als mogelijk gerealiseerd worden."

Wat is uw maatschappijvisie?

"Om verandering te brengen binnen de maatschappij is het belangrijk dat de samenleving op een andere manier gaat leren denken en dienovereenkomstig gaat handelen. Ik ben gedreven om te investeren in het Surinaamse kind. Kinderen moeten namelijk kunnen uitgroeien tot stabiele burgers. Ze moeten reeds op jonge leeftijd gestimuleerd worden om hun talent te ontdekken en te ontwikkelen."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina