Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Belastingpersoneel op stoep Hoefdraad

Medewerkers Belastingdienst op stoep Hoefdraad

20/05/2020 15:38 - Amanda Palis

Hardy Plet, waarnemend voorzitter van de Bond Personeel Directe Belastingen, spreekt een deel van het actievoerend personeel toe.

Hardy Plet, waarnemend voorzitter van de Bond Personeel Directe Belastingen, spreekt een deel van het actievoerend personeel toe. Foto: Amanda Palis  

PARAMARIBO - "We zijn al moe van het wachten en de medewerkers zijn allemaal verhit", zegt Hardy Plet, waarnemend voorzitter van de Bond Personeel Directe Belastingen. Medewerkers van de Belastingdienst en haar bond stonden woensdagmiddag rond één uur op de stoep van het ministerie van Financiën om hun misnoegen te uiten.

De belastingmedewerkers zijn ontevreden dat zij geen gehoor krijgen op hun verzoek om uit het Functie Informatiesysteem van de Overheid (Fiso) te stappen. "We hebben alle zaken die van ons zijn gevraagd, zoals het salarisvoorstel en bijbehorende prognose afgegeven. Om dan in het weekend te horen dat de douaneambtenaren wel uit Fiso kunnen stappen en wij niet", zegt Latoya van Dijk, coördinator van de bond.

Van de nieuwe belastingdirecteur Armand Zunder hebben de medewerkers vernomen dat Financiënminister Gillmore Hoefdraad geeft gezegd dat het niet mogelijk is om uit Fiso te stappen. "We zijn ontevreden over de behandeling die we hebben gekregen van de minister de laatste tijden, want iets dat wij al zo lang aanvragen kan maar niet behandeld worden", geeft Van Dijk aan.

Tot kwart over twee 's middags was de bond nog niet in gesprek geweest met de minister, terwijl er al rond één uur een afspraak was gemaakt. "De minister zou ons niet willen ontvangen omdat we momenteel in actie zijn", zegt Plet. Sinds maandag ligt het werk compleet stil.

Ook andere zaken in het wensenpakket zijn niet waargemaakt. "We hebben gevraagd om nieuw meubilair, dienstwagens en het inlopen van de achterstand in bevorderingen, maar voor nu ligt onze focus op Fiso", aldus de waarnemend voorzitter van de Bond Personeel Directe Belastingen.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina