Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Suriname heeft elfde coronabesmetting

Suriname heeft elfde coronabesmetting

18/05/2020 13:00 - Ivan Cairo

Suriname heeft elfde coronabesmetting

 

PARAMARIBO - Na ruim anderhalve maand gevrijwaard te zijn geweest van nieuwe COVID-19 besmettingen is maandag het elfde positieve geval bevestigd. Dat meldde minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, maandag tijdens een persconferentie. Nadere mededelingen over dit geval worden later op de dag gedaan tijdens de COVID-19 update. Het gaat om een Braziliaanse man die illegaal het land is binnengekomen.

Hij werd afgelopen zaterdag met negen andere personen te Nieuw-Amsterdam aangehouden. De man die samen met de anderen in quarantaine werd gehouden is intussen in isolatie geplaatst. "De autoriteiten zijn druk bezig contact tracing uit te voeren om een beeld te hebben met wie deze persoon allemaal in contact is geweest", meldt het COVID-19 Managementteam. Tot nu toe is een persoon in Suriname aan de gevolgen van het nieuwe longvirus overleden en de negen andere personen die besmet waren genezen verklaard.

Vorige week verklaarde kolonel Jerry Slijngard van het COVID-19 Managementteam, dat de afgelopen weken een trend werd geconstateerd waarbij Brazilianen met schoeners vanuit Brazilië naar Suriname worden vervoerd. Buitengaats gaan ze aan boord van kleine vissersvaartuigen en worden vervolgens clandestien aan land gebracht in Commewijne. Vooralsnog is onbekend of ook eigenaren van de visservaartuigen die zich met deze activiteiten bezig houden zijn aangehouden.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina