Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Schutter fatale schietpartij Meerzorg voortvluchtig

Schutter fatale schietpartij Meerzorg voortvluchtig

18/05/2020 16:46 - Van onze redactie

Schutter fatale schietpartij Meerzorg voortvluchtig

 

PARAMARIBO - Een man die verantwoordelijk wordt gehouden voor de moord op de Cubaan Leosbel Izquierdo Noriego, is nog steeds voortvluchtig. Zijn vriendin, Charisma B., is zondagavond aangehouden op het terrein van een houtmarkt. Ze had twaalf xtc-pillen bij zich.

Uit voorlopig onderzoek is komen vast te staan dat Noriego zondagavond een woordenwisseling kreeg met de vrouw terwijl ze voor een carcenter te Meerzorg, Commewijne zaten te borrelen. Charisma B. liep weg en kwam kort daarna terug met haar vriend, die Noriego om rekenschap vroeg.

Op gegeven moment heeft de man een vuistvuurwapen getrokken en geschoten in de richting van Noriego, die in de borststreek werd geraakt. Het slachtoffer overleed korte tijd daarna ter plekke. Melyl F., 32 jaar, die naast hem stond, raakte gewond aan haar linkeronderarm.

De schutter en Charisma B. maakten zich uit de voeten en sommeerden een autobestuurder te stoppen die onder bedreiging naar Paramaribo moest rijden. Eenmaal over de Jules Wijdenboschbrug, stapten de schutter en Charisma B. uit en renden het terrein van de houtmarkt op.

Erwin B. (40), eigenaar van het houtbedrijf, kwam gewapend met een gasbuks zijn woning uit. Intussen waren diverse politie-eenheden ook op het terrein aanwezig. Omdat Erwin B. de gasbuks niet neerlegde, werd hij geschoten door de poltie. De eigenaar van het houtbedrijf werd geraakt in zijn linkeronderbeen.

In de directe omgeving vond de politie het vuistvuurwapen - een Glock - en drie scherpe patronen. Erwin B. werd aangehouden, maar mocht na verhoor naar huis. Charisma B. is in verzekering gesteld. Het lijk van Noriego is voor obductie in beslag genomen. De zaak is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina