Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Regering bestudeert tariefvoorstellen PLO

Regering bestudeert tariefvoorstellen PLO

18/05/2020 00:00 - Jason Pinas

Boze bushouders kwamen eerder deze maand samen bij het PLO-kantoor.

Boze bushouders kwamen eerder deze maand samen bij het PLO-kantoor. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - De voorstellen van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO) voor tariefverhoging worden nu bestudeerd door de regering. De bushouders willen minimaal SRD 3,85 per stadsroute en ook een verhoging van de andere tarieven.

Echter, het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie ziet dat niet zitten. "We hebben gesproken met het bestuur van de PLO en de vergunninghouders en we zijn het erover eens dat het probleem veel breder is", beaamt minister Vijay Chotkan tegenover de Ware Tijd.

Hij zal daarom een commissie van medewerkers van zijn ministerie, Financiën en de bushouders samenstellen om een advies uit te brengen. "We weten niet of wat de mensen vragen hoger of lager moet. Daar kan ik nog geen uitspraak over doen", aldus de bewindsman. Hij gaat er vanuit dat er op korte termijn een werkbaar advies wordt uitgebracht.

Bushouders hebben in de afgelopen weken meerdere malen geprotesteerd omdat de minister hen aan het lijntje houdt. Intussen is een belangrijk deel van de brandstofcompensatie aan hen uitbetaald. Maar ze willen ook een algehele tariefsverhoging en een vergoeding wegens inkomstenderving omdat zij al langer dan een maand niet mogen rijden. Volgens Chotkan wordt aan de uitbetaling van compensatie voor inkomstenderving gewerkt.

In een brief die de PLO vorige week aan de bewindsman heeft gestuurd stellen de bushouders een ultimatum dat dinsdag afloopt. Wat ze precies van plan zijn, als de regering geen bevredigende reactie geeft, is nog niet bekend.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina