Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Nieuw op de lijst: Winston Adaba

Nieuw op de lijst: Winston Adaba

18/05/2020 20:00 - Naomi Hoever

Nieuw op de lijst: Winston Adaba

Foto: Winston Adaba  

In de rubriek 'Nieuw op de lijst' belicht de Ware Tijd tot aan de verkiezingen van 25 mei zoveel mogelijk nieuwe kandidaten van verschillende politieke partijen. Personen die nooit eerder op de DNA-lijst hebben gestaan, worden in deze rubriek aan de kiezers voorgesteld in een interview. De kandidaat maandag is Winston Adaba van Broederschap en Eenheid in de Politiek (BEP). Hij is kandidaat nummer 17 - de lijstduwer én stemtrekker - op de lijst in Paramaribo.

Wie is Winston Adaba?

"Ik ben 25 jaar oud en ik ben danser, ondernemer en jeugdvertegenwoordiger. Sinds mijn negende ben ik actief danser bij 'The Myztikalz'. In 2017 werd ik gekozen als jeugdparlementariër van Paramaribo met de meeste stemmen."

Wat is uw opleidingsniveau?

"Ik ben technisch opgeleid en zit in de afrondingsfase van de studie Procestechniek (Werktuigbouwkunde) op het Polytechnic College."

Wat is uw achtergrond (werk)?

"In 2015 werd ik medeoprichter van dansschool 'Be Your Own Hero'. Ik ben dansdocent, gespecialiseerd in Afrikaanse dans. Ik heb mijn eigen kledinglijn 'PapiChulo'. In 2019 ben ik mijn tweede onderneming gestart: PapiChulo Truck'i Pan, een Foodtruck waar u terecht bent voor BBQ."

Hoelang bent u al politiek actief?

"Van kleins af, sinds ik politiek begon te begrijpen, ben ik lid van BEP. In mijn periode als jeugdparlementariër had ik me gedistantieerd van partijpolitiek."

Waarom heeft u voor BEP gekozen?

"Omdat ik niet in een systeem wilt fungeren als een 'puppet on strings'. Met andere woorden: ik wil liever onder leiderschap werken dan onder een baas. Ik wil niet bestuurd worden."

Waarom zou de kiezer op u moeten stemmen?

"Ik doe dit letterlijk voor de jongeren van Suriname aangezien de 'ouderen' die beleid voeren onze toekomst niet serieus nemen. Wij jongeren zullen onze toekomst zelf moeten bepalen. Door mezelf verkiesbaar te stellen, kan bewust gestemd worden op een jongere, die zowel nationaal als internationaal voor het Surinaamse belang wil opkomen."

Indien u wordt gekozen waarvoor zal u zich sterk maken?

"Behalve op DNA-niveau voor de jongeren van Suriname te pleiten, wil ik mij sterk maken voor talentonwikkeling, omdat we heel veel talent in Suriname hebben, maar er weinig tot niets mee doen. Ik wil persoonlijk meer aandacht hieraan besteden, zodat we de talenten van onze Surinamers kunnen helpen ontwikkelen. Daarnaast wil ik mogelijkheden creëren voor jonge ondernemers en gelijke onderwijskansen voor een ieder."

Bent u eens in aanraking gekomen met de politie?

"Nee, nooit. Tenzij het verkeerscontroles zijn, dan wel."

Wat is uw maatschappijvisie?

"Jongeren moeten meer betrokken worden om in de toekomst daadwerkelijk te kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van Suriname."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina