Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Palu presenteert programma voor Coronie

Palu presenteert verkiezingsprogramma in Coronie

17/05/2020 22:07 - Beta Debidien

Palu presenteert verkiezingsprogramma in Coronie

 

TOTNESS - Danielle Holwijn, lijsttrekker van de Palu in Coronie, ziet goede perspectieven voor het district. Ze zegt dat het gemoderniseerde Medisch Centrum Coronie goed functioneert, maar dat er nog het een en ander moet verbeteren. Zo bemoeilijkt de taalbarrière de communicatie tussen de Coronianen en de Cubaanse artsen. Verder is regelmatige bevoorrading nodig om het medicijntekort op te heffen.

Verbetering van de gezondheidzorg is een van de prioriteiten in het Palu-programma voor Coronie, dat Holwijn heeft geschreven samen met het hoofdbestuur onder leiding van Jim Hok. "We hebben gehoor gegeven aan de vraag, wat we gaan doen voor Coronie en welke projecten prioriteit zullen genieten om de productie weer op gang te brengen."

Holwijn zegt dat het programma zich ook richt op het behoud van het milieu en de natuurlijke hulpbronnen in het district. "Er is veel illegale zandafgraving en ook de vogel- en visvangst zijn niet goed geregeld. Daarnaast is opgenomen decentralisatie van het lokaal bestuur."

Ze pleit voor sterke ressortraden (rr) die het veldwerk moeten doen. "Wij willen een budget voor de ressortraadsleden voor het ondersteunen van kleine projecten." Op agrarisch gebied wil Holwijn verbetering van de bevloeiing van landbouwarealen.

Palu heeft er "een goed gevoel over" dat de partij erin zal slagen om de zetel in Coronie te behouden, maar durft niet te voorspellen hoeveel zetels de Palu landelijk zal behalen. Palu is volgens haar zichtbaar aan het groeien, "maar wij doen niet aan overschatting en werken keihard door tot de laatste dag".

De regerende partij (NDP) heeft alles in huis om te strooien met overheidsbanen, geld en voedselpakketten om mensen achter zich te krijgen, zegt de kandidaat-parlementariër. "Maar wij maken zeker kans op een zetel."

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina