Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Streep door SVB-competities

Streep door SVB-competities

16/05/2020 18:18 - Marinio Balsemhof

Stephon Kenton van Bintang Lahir wordt belaagd door Serginho Eduards van Inter Moengotapoe. Dit seizoen wordt er niet meer gevoetbald onder auspiciën van de SVB.

Stephon Kenton van Bintang Lahir wordt belaagd door Serginho Eduards van Inter Moengotapoe. Dit seizoen wordt er niet meer gevoetbald onder auspiciën van de SVB. Foto: Irvin Ngariman  

PARAMARIBO - De eerste en tweede divisie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) zijn definitief stopgezet. Dit besluit namen de clubs vrijdagavond samen met het bondsbestuur tijdens een vergadering op het Owru Cul Sportcomplex.

De SVB besprak tijdens de voorlaatste vergadering enkele scenario's met de clubs voor het herstarten van het seizoen, maar die vroegen nog een week de tijd om terug te koppelen met hun besturen. Op de laatste vergadering maakten zij duidelijk om financiële en gezondheidsredenen ervan afzien de competitie af te maken.

SVB-voorzitter John Krishnadath zegt desgevraagd tegen de Ware Tijd dat het besluit tijdens een algemene ledenvergadering moet worden bekrachtigd. Hij praat over een heel goede vergadering. De clubs stellen dat het gevaar op besmetting met het nieuwe coronavirus nog steeds groot is.

Er werd op gewezen dat vooral verenigingen uit district Marowijne gebruikmaken van spelers die aan de Franse kant wonen of vaak in contact met de oosterburen komen. Het districtscommissariaat Marowijne heeft daarnaast een verbod op contactsporten opgelegd. Voorts brengt de herstart een grote investering met zich mee.

Tijdens de voorlaatste vergadering werd erop gewezen dat de competities al nagenoeg op de helft zitten en het zwaar op het budget van de clubs zou drukken om binnen nog geen half jaar twee keer dezelfde uitgaven te doen. De kosten-batenanalyse die ploegen hadden gemaakt, zou - ondanks ondersteuning van de SVB - negatief uitvallen.

Volgens de regels van het Covid-19-managementteam mogen niet meer dan vijftig mensen in het stadion en met de opbrengsten van dat aantal kunnen verenigingen de kosten helemaal niet dekken. Er werd voorgesteld dat de clubs de komende maanden zullen gebruiken om intern orde op zaken te stellen. Zij moeten werken aan hun organisatie en administratie.

De SVB zal cursussen organiseren waarbij ploegen leren omgaan met het Fifa Connect- programma. Ook zal - onder leiding van technisch directeur Biswajeet Kali - de organisatie van een profleague ter hand worden genomen. Er is ook een voorstel gedaan om de competitieperiode aan te passen aan die van het buitenland, waarbij het een beetje synchroon loopt met de schoolperiode.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina