Registreren | Inloggen       Colofon
  •  
  • Home
  • Politiebond wil 'ruis' bij leden spoedig wegnemen

Politiebond zal 'ruis' over klachten ontevreden leden wegnemen

16/05/2020 00:00 - Merredith Bruce

Politiebond zal 'ruis' over klachten ontevreden leden wegnemen

 

PARAMARIBO - Het bestuur van de Surinaamse Politiebond (SPB) constateert dat zaken die enkele ontevreden leden onlangs in een brief aan de orde hebben gesteld, mogelijk hun oorsprong hebben in "ruis en onwetendheid over de gang van zaken over enkele issues". Zo stelt woordvoerder Revelino Eijk tegenover de Ware Tijd.

Hij zegt dat de bond zich heeft gebogen over het schrijven en mogelijkheden bekijkt om op zeer korte termijn "alle ruis" bij de leden weg te nemen. Uit de brief blijkt dat de schrijvers reikhalzend uitkijken naar de verkiezing van een ander bestuur. Zij vinden dat het huidige bestuur met Raoul Hellings als voorzitter "niet meer dezelfde vechtlust" heeft als in het begin. De leden noemen enkele zaken die deze constatering moeten staven.

Zo wordt opgemerkt dat inspecteurs om de twee weken worden overgeplaatst. "De korpsleiding schroomt niet ervoor om deze hoofdofficieren als kinderen te behandelen door hen zonder opgaaf van reden te muteren dan wel ter beschikking te stellen", schrijven de leden. Zij werpen op dat ze wat dit betreft "anders hadden verwacht" van Hellings als bondsvoorzitter, die in de functie van HRM-manager ook mutaties pleegt die vragen bij de leden doen rijzen.

"Leden worden op een vrijdag voorgehouden dat ze de maandag daarop naar een andere afdeling zijn gemuteerd." De ontevreden politiemannen merken op dat er afspraken waren over inspraak van de bond in het mutatiebeleid, maar hiervan is bij de laatste mutaties geen sprake geweest. De leden schijnen zich ook eraan te storen dat er "onder toeziend oog" van de bondsvoorzitter een dagorder is uitgevaardigd over een aangepast bevorderingsbeleid.

In de brief, waarover de Ware Tijd op 6 mei heeft bericht, wordt aangehaald dat het behalen van een academische graad niet meer automatisch een bijzondere bevordering oplevert. Veel studerende agenten zijn hierdoor gedemotiveerd geraakt, staat in de brief. De leden willen dat het bestuur een vergadering uitschrijft waar zij zich over deze zaken kunnen uitspreken.

Eijk stelt dat een alv vanwege de Covid-19-maatregelen nu moeilijk te houden is. Hij zegt dat de bond toch alle mogelijkheden bekijkt om dit op korte termijn te doen. Het bestuur zit intussen al vier jaar aan. De bestuursverkiezing zou zou aanvankelijk in juli zijn, maar Eijk vertelt dat deze, in afstemming met de leden, naar 2021 is verschoven in verband met de verkiezingen van het land op 25 mei.

Share on Facebook    

Gerelateerde artikelen

Reageren op dit bericht? Bezoek onze Facebook-pagina